腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
3000MB/s讀寫打後果啲全部都係熱
你預要裝散熱
呢度追GB/$
Gen4 IC通常都用相對新製程(12nm)
行Gen3速度,同Gen3時代嘅IC用28nm比,理應冇咁熱
但去新高登整塊散熱片都係十零蚊嘅事
話說噚晚喺 Samsung US 試買 SSD,用 Red 卡居然畀到錢,仲 order confirmed,嚇到即刻人手取消
四個月前會自動 cancel order
Jm9
而家買ssd做cdrive係咪都推sn850x 定仲有其他選擇
等平啲再入?
799-899 7000mbps最平
跌極比盡699 無得再平
Prime day 入手sn850x, c drive 用緊Samsung 970 evo plus, 有冇辦法無痛轉移OS
Windows Image Recovery就得 , 做咗System Image之後入Recovery Mode (無論Windows Install Media 定自己額外整嘅Recovery Drive 都得) , 揀Recovery from System Image 就得 . 唔使特登download額外嘅software.
試試先
其實nvme 加個盒快過又平過外置sata ssd
點解仲用後者

早期NVMe > USB Bridge 唔穩定 ,
快! $999 4tb tlc dram
就算1t amazon賣緊59.99都係最抵屌
後者今時今日應該都係舊物利用吧
Where
邊有可能淘寶d雜牌都冇平wo
JD

RMB 999

長江存儲顆粒
上網睇香港行貨2tb仲要900尾
其他貨 唔洗散咩 香港個定價係咁死
佢只係想佢快d落到去999

唔係真係有
699/799 2tb去馬啦

4tb我見過113鎊 crucial p3 plus
連20%稅

可能遲d真係有
法奧唔係有799咩
WD 原廠有個software A 字頭嘅, 尋日用左大半個鐘就轉哂啲難C drive 嘅野去850X 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞