腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
算ok啦
我打算雙11買條4tb
買左samsung t7 shield 2tb
見塊b660板原來仲有個4.0 x2 M.2位未用想用埋佢裝多d game費事成日要清位
想一次過買到上4TB既話係咪求其最平果d Gen4 4TB就得?
我見有4TB既好似條條都超過晒4.0 x2個上限速度?
yes反正你都用唔盡
gen4x2 = gen3x4
唔係內置喎
平平地買條Gen 3算喇
想拎黎做backup only
買左,但月尾先寄出
GEN3 *4 2TB 邊隻最好????
SK hynix Gold P31
需要買條單面 1tb or 2tb
想問下有乜野推介

之前睇推介既7300 KC3000 都係雙面 唔啱用
sn850x
點解要單面唔要雙面
之前買左隻thunderbolt 3既盒 裝唔到雙面
之後買左部miniPC同埋notebook, SSD個位砸住lan card, 上網睇啲人話雙面SSD 砸住果邊會令lan card溫度上升, 影響wifi速度

Ching點睇
lexar ares 4tb 1099 cny
理論上唔會
應該留晒位
唔會掂到

設計問題
想請問Crucial P3 Plus 同P3差異大嗎?有咩分別?見價錢差唔多

我部 notebook 係 gen 3,請問用邊款好?又或有冇其他牌子推介?2 TB

唔該晒!
P3 Plus 同P3都係QLC

Gen 3只推介SK hynix Gold P31,溫度低,有Dram
Thanks!
gen3就隨便一個大牌子有dram tlc就得啦
請問有冇推介?
SN850x 2TB 而家最平係咪都$9xx
而家入門係咪 2TB,進階用 4TB 行 RAID 0
Raid 0 jm9 風險太大
放programme / game 都仲 ok , 其他 data file 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞