腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
題外話請教各位大神,
請問個外置hard disk 係接駁電腦run 緊果時跌左落地下, 跟住就自此連接唔到, 係咪已經無得救, 擰唔番D 資料??
照買 未驚過
3.8w 5.8w 差得幾多
一係死左usb 一係死左ssd

你拆張ssd落黎搵部機試

一係就換張work既ssd落去usb試
外置hdd定ssd ?
hdd嘅話你可以搵定保養
run緊跌落地肯定刮花咗隻碟
2019 可以改到做mon? 之前一直都唔可以?
等左兩個月2tb sn850x 都未跌番落90美
依家連citi卡都申請埋
retina後全部無晒官方以前俾嗰個Thunderbolt Target Display功能,當時入呢個mode隻iMac會變mon用DisplayPort input
近年開始有人響淘寶賣一塊LG display board,應該係響LG Ultrafine度抆/多餘零件嚟,放入iMac再做少少改裝可以令隻iMac個5K panel同塊board合體變身做Ultrafine
有無keyword?
應該係「5k iMac 驅動板」
2019-2020係A2115
2015-2017係A1419
其實成件事都幾DIY,技術要求唔低
就黎可以掃貨啦
目標$150 4tb sn850x
ssd nand減產 唔知會唔會加價
黑五應該可以趕到未加之前
呢一轉射晒落海之後可以忍幾年再睇
應唔應等埋雙十一
amazon關雙11咩事
虛高
如果有條m2, 係咪加個case 就可以連macbook 做backup / 連iphone 15pro 做埋外置hdd 拍片?
定係要買d 咩特定case 先得架?
理論上係
想買條ssd 外置 run 3d軟件到底work 唔work?
利申用緊nb
要搵唔拎電唔多嘅盒,最cheap嗰種3.1可能仲好
因為隻iPhone個port俾唔足wattage,得4.5W
插錯窿 完

機尾 有2個ubs 2 加4個3.2 gen1

應該係一樣
可能你Case 個USB頭唔係USB3? 或者壞壞地/接觸不良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞