腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
你都係M.2+外接盒
有pcie x1位用到嘅話
買個pcie x1轉nvme adapter好過
唔洗啦
把風扇壞左會好嘈
想問下Gigabyte AORUS Gen4 7300 SSD 2TB 同MSI SPATIUM M480 Pro 2TB 一樣價買邊隻好啲?
今期最平係唔係 2TB有DRAM PCIe4係哩條 ?
ADATA ADATA Legend 960 Max (ALEG-960M-2TCS)

本身諗緊GM7000同FX900 Pro
silicon power 根本大陸野(哩個貼牌只放去美森),
同monstor storage一樣(哩個貼牌只放去日森)

買假外國野不如買真大陸野好過啦
想買隻m2+外接盒用嚟放game,部電腦得usb3.0,所以買cheap嘢淘寶嘢都得
不過睇咗好多都唔知邊隻好,想知道邊隻盒同2TB/4TB抵
巴打用咩外接盒 個盒有冇寫max speed
我未買啊諗住買個3.2gen2嗰啲算
Link?
兩年前買嘅970 evo plus 中0e
香港係唔係只可以自己rma
平既唔係速度慢
係散熱唔好好易整死條sad
想問散熱片for PS5係咪無咩用,我見sn850x 2TB都差成$300
asus notebook 條原裝PM9A1中咗0e
想replace 有乜選擇?係咪都係sn850x好?

叧外中完今次0e想開始正經搞下backup
玩hdd加外置盒好定上nas?
p44 pro
sn850x
gigabyte 7300
msi m480
邊個平咪邊個
Google drive /one drive…會好d
唔怕hdd 壞
快d出999 4tb呀屌
2tb 7300 780蚊
大家點睇acer GM7
價錢都幾平

https://youtu.be/b-Ezyc9LY5M?si=eMFBK8nzvIS8q1du

見佢好似都係差p44 pro少少咁
咁你有無唔見資料?
要加個offline backup
誤刪會部機同Cloud copy 一齊唔見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞