腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
Sn 850 有散熱片同冇散熱片分別大唔大
諗住裝laptop
你laptop鬼用到有散熱片既m.2
原來係咁,感謝清
唔識,第一次裝
有大買大, 唔駛拆多次 我黎緊又要拆
sn850x 2TB 好似改左免運,如果仲用到hsbc -15
100usb 800hkd 內
好似幾爽咁
入左條T500 1TB.... 因為本身唔會玩好多game,不過USD$88 有2TB真係好抵玩
裝game有平買平 慳d錢好過啦
已買 抵玩
1 of: Crucial P5 Plus 2TB Gen4 NVMe M.2 SSD Internal Gaming SSD with Heatsink, Compatible with Playstation 5(PS5) - up to 6600MB/s - CT2000P5PSSD5
HKD 685.99
真係買2tb個價抵玩d
比多12$買850x算 係冇heatsink咁解
打機用?好似用p5 plus 同850x 冇咩分別
又黎明明講緊sn850x
之後走去講法奧既即跛 7300

唔係第一次
邊抵 早幾日T500 2TB扣埋信用卡優惠先HK$690左右
睇緊4TB 外置SSD for M1 Macbook Air用,主要都係用黎backup同埋執相
諗緊買samsung T7 shield定係sandisk extreme E61好,2隻都係199usd free shipping黎香港

仲有個諗法就係買個enclosure再買張wd sn850x插落去,日後升級好似易d。但係有冇咩enclosure推介?同埋會唔會易d撞壞因為成日帶出街用
特選タイムセール: HIKSEMI 4TB NVMe SSD PCIe Gen4×4 最大読込: 7,450MB/s 最大書き:6,500MB/s PS5確認済み 放熱シート付き M.2 Type 2280 内蔵 SSD 3D TLC 国内正規品 メーカー5年保証 FUTURE70-04TB https://amzn.asia/d/5L0IY8W
依條得唔得?
食得咁偏揀海康威視
自組外置SSD係咪唔會用Gen4放入去,因為行唔到咁高,正常Gen3?
外置梗係用Gen3 , 一嚟講速度嘅話其實都卡咗係介面度 ( Gen4 NVMe SSD都至少講緊6GB/s / 48Gbps , 真係冇外置介面可以玩盡Gen4 SSD), 二嚟講緊嘅係Gen4 Controller 發熱嘅程度仲高過Gen3好多(我自己試過用970 Evo Plus 2TB外置盒仔做抄寫嗰陣時已經去到70幾度 , 唔難想像Gen4會熱到降速 , 降速嘅速度仲慢過Gen3 70幾度)
電腦用係咪美馬black friday直接買SN850X就得
4TB抵買
2TB還好
有冇ching用過acer? 好唔好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞