[Get Well Soon VDS] 曼聯Who needs DDG暨Onana = NO.1區 [2339]

1001 回覆
30 Like 105 Dislike
因為你
係2023年既夏天
我決定正式反曼
因為個華西廢老反曼
冇新玩具就退休拎到狀元籤pick斑馬先繼續教
佢將曼聯沾污
我覺得有部份原因佢係想搵寄托姐

始終老婆死咗 屋企得自己一個
收留我可以幫佢看門口
好耐無睇NBA
依家係咪仲周街都三分
卡狗走場影響更衣室氣氛
教壞小朋友, 令到綠木反朗做埋性侵犯
屌你老母
英超主流係咪3000分
你咁25 可以跟沾狗搵食
三冠都會俾人屌
重點唔係DDG值唔值得留低,重點係佢唔應該咁樣俾人送走。
缺乏腳下功夫令佢變得不合時宜,自從2018年後狀態一直未曾回勇,覺得以謠傳廿萬週薪續約太貴——呢啲都係非常合理嘅判斷。相信再喜歡DDG嘅曼迷,多少都意識到佢嘅時代已經過去。如果單單係睇「放DDG約滿離隊」呢個決定,競技同財政上都合情合理。
所以問題唔係放佢走,係成件事嘅操作。具體責任誰屬外人無從得知,但從教練組到體育總監,有份參與決策過程嘅人都脫離唔到關係。
諗住下季唔重用佢咪季中開始物色人選,廿萬嘅offer太貴咪唔好遞出嚟,或者起碼覺得太貴嗰刻就rescind offer重新傾過,而唔係拖到轉會窗開繼任人都未有眉目所以又續又唔想續。到DDG簽完嗰下先決定彈弓手,一係就係佢簽完名曼聯諗諗下先覺得「咦其實有啲貴」,即係你根本未諗好你想當佢正選定後備;一係就曼聯覺得係太貴之餘醒唔起個offer嘅存在,所以完全冇諗過要收番。無論係兩者之間嘅邊個版本,都係無比地on9。
對於香港公海球迷而言,慣咗覺得乜都係領隊話哂事嚟講,矛頭多少會指向Ten Hag(雖然呢個概念過時咗最少十年)。正如之前所講,具體責任誰屬外人無從得知,Ten Hag作為decision making嘅一環點都有份參與。然而考慮到現代球會嘅decision making早就唔再係領隊一言堂嘅世界,加埋近呢十年(尤其是Woodward年代)曼聯喺球會營運同決策上犯過嘅無數錯誤,呢次事件反映嘅更有可能係曼聯整體嘅「企業文化」有嚴重嘅deficiency,更準確地講係其作為一間球會嘅無能。就算你話Glazers只當曼聯係資產,一間上市公司搞成咁都一樣係無能。
係就係冇蝕到錢,但要唔蝕錢嘅同時唔蝕埋PR嘅方法真係大撚把。早啲講定唔續,同DDG傾掂條數,出哂片出哂post地歡送一個效力十二年嘅功臣離隊,其實唔suppose有咁難做到。家陣咁樣搞壇大龍鳳出嚟,無論繼任keeper係邊個,勢必承受大量壓力,一有咩錯誤肯定被千夫所指,連帶成個教練團隊都要孭埋鑊。你話會唔會有機會繼任人同教練組都頂得住啲壓力?實有㗎,但重點係呢一餅壓力係完全可以避免㗎嘛。就算最後冇事,曼聯呢壇嘢依然係on9。
曼聯今次真係完美示範咗咩叫某國發言人口中嘅「搬起石頭砸自己的腳」。呢個故事教訓我哋,唔好以為大公司就唔會柒,佢哋分分鐘柒過你。

比多編大家睇
nba講求咗空間
除非你好似oneal 咁禁區無敵
唔係都係要有啲3分能力去拉開防守
咁先方便切入
軌新波衫冇sponsor, 真唔真呀?
It is understood the framework of a contract extension that had initially been agreed between United and De Gea was subsequently changed.

證明兩邊都垃撚圾 一邊擺撚到明唔啱用都照拖唔講清楚 一邊就高估自己
明明自己隊車對曼治都係一樣
車先最無資格講依單野
整個咁嘅topic又要比反曼cap低唔專重ddg
如果onana單deal衰左就仲大獲
係,基本上兩個只能活一個
佢唔想施蒙尼d鳩波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞