LIHKG 職業摔角討論(18)AEW世一  打The Forbidden Door 2+G1 Climax

957 回覆
5 Like 0 Dislike
No Vince still 撚狗
所以我都唔知啲人咁多年嚟J HHH啲乜

咪又係Vince McMahon隻狗同思想模式,咁叻可以出去自闖一片新天地,使鬼入贅靠奶人屎眼上位
其實RR唔關Punk事
反正RR下個PPV都唔會打
下個Title match已經喺WM
仲有乜好頂

反而係Seth嗰邊大把人頂Punk
有Drew, 仲有個傻西未Cash in
唔知掉Cody過去做乜鳩
RR條線根本唔洗揾人頂
拿拿臨end the story好過啦
又讓俾The Rock做乜
家下想點
我唔想再睇到大RR攞住條belt完WM
More CM Punk than you。。。
咪係 而家RR已經場場出千贏 個氣勢已經冇哂 快快手俾Cody贏埋咪得 而家The rock出嚟托咩
公道講句
由Brock summerslam打最後一次大RR
啲ppv booking係真係幾好
由其backlash 呢啲細ppv都搞得好好睇
但今次如果真係finish唔到個story
HHH真係唔知佢想點
鋪咗差唔多兩年
真係唔可以俾fans想要嘅嘢佢地?
同埋你知我知單眼佬都知
The Rock好大機會會輸俾大RR
要破hulk hogan個記錄真係咁重要咩
啲人Royal rumble前已經笑緊Cody會敗走多一次
真係登cody 慘 咁想做rock vs RR 上年WM rock出嚟搞佢一鑊 cody贏 今年打咪得
因為得今年有期
如果係鋪緊elimination chamber cody打大RR嘅
咁Cody WM個main event spot點搞好
唔通又打Seth?
Cody已經贏咗Seth三次
無理由要Cody 贏完大RR一個月都無又輸俾Seth
同埋又合返兩條belts做乜…
宜家唯一幾合理嘅解釋就係
punk本身應該係贏rumble
但臨場傷咗所以讓俾cody
(其實Cody贏elimination chamber咪又係對大RR)
如果係咁都唔代表Seth無人打
同埋seth自己都有傷
宜家搞到兩頭唔到岸係想點
Cody如果對到大RR應該贏硬
但我覺得Cody都值得擁有佢嘅WM moment
如果HHH係為咗令美國人
凌晨起身睇澳洲時間嘅rumble而去做呢個決定
只可以話咁做同以前Vince揸旗個陣無乜分別
不過呢刻仲係open ending
(其實都唔算係
cody已經講到明唔會係WM贏大RR條belt)
HHH仲有幾日去補救
一係就elimination chamber the rock vs rr
Wm rr vs Cody
就解釋到佢話唔係wm 贏rr 嘅原因係佢覺得the Rock會係elimination chamber 贏
但the Rock之前都講過
如果佢要打大RR
一定係WM嘅事
一嚟錢
二嚟呢場本應係上年WM但無發生到
另外 如果rumble the Rock贏大RR
Cody要finish the story就會變咗對The Rock
對RR就就無咗個意義
所以呢個走向似
the Rock幫cody係rumble贏RR 攞belt
RR發癲
之後bloodline開始破碎
鋪WM the Rock對RR
但我又諗the rock大多數會put RR over
除非想真正end bloodline呢條線
咁The Rock就要贏RR
同埋呢場WM應該會係the Rock retirement match
成為真正嘅head of the table
bloodline分裂嘅話
就唔洗睇The Rock餵俾RR
可能做咗YB Kenny Omega 手勢HHH唔happy
唔知The Rock仲有冇能力打到好比賽
咪傻啦,The Rock一打就一定係最大嘅event,邊個打大RR都一樣draw爆,The Rock嘅話題性一定大過Cody,濕鳩booking就不嬲都係,咁多年都係屌住黎睇架啦
兩個back to back RR winner都要讓路比the rock
the rock 返嚟打到咩好睇比賽呀,cody 打個每個ppv都可以挑戰嘅champ 咁連贏2場royal rumble做乜9
而家The Rock 個地位,佢肯黎WM一定俾個最大既佢玩。
cody啲商品銷量未必夠the rock嚟,圈外人氣更加比唔上嘅。

但係你條故事線寫乜7啫,咁你就咪撚比個RR cody啦,佢個story寫撚咗3年最後爛尾

一係你the rock做spcieal ref囉,cody贏咗你再舖下年,而家你指下個鼻就玩壞成個故事,打完又返去拍電影,點撚樣寫落去
依家最合理就係三個一齊打
Cody 聽日出嚟一句 我屌你班剎摩亞契弟 咪合理哂
既然有ROCKY SUCKS,幾時到

Michael Cole提返起1996年既事真係正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞