LIHKG 職業摔角討論(18)AEW世一  打The Forbidden Door 2+G1 Climax

957 回覆
5 Like 0 Dislike
而家嘅punk玻璃做
佢舊年aew都傷咗好耐
佢其實係打得太密先會傷,唔知係咪佢當時太耐無打,一return就想同好多人打,同埋當時嘅AEW係行 Ranking system(而家收左皮),所以punk差唔多要個個星期打先可以攞到“資格”去挑戰champ
btw 聽聞Seth Rollins發脾氣單野其實都係work黎,台上果班摔角手其實知道punk會出黎
玩法係點
無理由去到佢既級數會唔知,聽番明顯係work黎。
反而Drew 一打完立即離場好似係有事真嬲
兩邊先派一個入擂臺,然後每x分鐘就入一個 (有advantage果隊先),中間點打都得,直到所有人入哂,裁判先跟埋入去進行數秒工作,然後WWE係only win by Pin or Sub
未知咩原因,可能因為佢自己份約嘅問題
後尾都有講翻,話跟咗班太廢嘅隊友
要走就好走喇
疫情嗰排捧極都捧唔起
其實佢已經上左位,但摔角手唔係話捧就一定得,佢到左樽頸位好耐啦,唔係個個都好似MJF咁天生食呢行飯,Roman Reigns如果唔係有cancer,佢當年都未必上到位,強如Will Ospreay都暫時只係best wrestler,未去到神枱級數,美摔真係要識cut promo先得,打得勁係唔夠,你睇CM Punk就知 : 你可以質疑佢嘅人品,但你唔可以質疑佢嘅人氣。
所以咪話捧唔起
你再諗吓佢以前3mb個柒樣
佢最好睇係TNA 個陣,返黎開頭都仲幾個,拎住把劍就一路衰
近排先睇返 好震驚 cm punk竟然返到wwe 睇返aew d新聞 locker room搞老闆咁大膽 冇比人封殺咩? wwe都肯收留佢?
其次 點解有個LA 騎士咁鬼勁嘅 嘅mic skill 勁到 我以為睇緊the rock 當年咁
cm punk:I am here for money
覺得時機都重要,當年Finn Balor都係咁,好死唔死傷撚咗,後尾WWE就冇撚咗佢計劃

Drew都一樣,上位撞正武肺,出翻嚟果陣人氣都已經唔係果回事
finn balor真係好撚慘
本身上哂位
其實無計,明星就係明星,Randy 出黎做幾下動作,CM Punk 出黎講幾句,d摔角迷即刻high晒。
而家有judgement day未升返少少人氣
連demon 都要喂畀大酋長
Undertaker 都餵得
Demon king算啲乜
原本仲以為Demon King上得Main roster 就唔會輸
唔多理解大酋長有咩魅力

但佢嘅年資要做Rhea條𡃁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞