[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (55) 王鋒尾後針!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
佢jf成程零反應
如果真係要陰謀論咁睇
就係王鋒嗰組已經少咗一個人
再輸就會淘汰多兩個人
一係就節目組想保多啲藍組嘅參賽者等佢哋玩後啲
一係就王鋒叻唔切
但點都講唔通
因為要藍組贏嘅話不如就直接買通評判
好過要王鋒做啲咁高風險嘅嘢
一日王鋒唔出嚟解釋
一日佢都係契弟
傻Lu
佢都係嗰下樣衰咗姐其他方面冇乜嘢
佢呢排日日開live
除非解釋自己甩step 發台瘟既姐,如果唔係點都講唔通
不過總有d 自L獅話比賽係咁,無問題
講第二點嘅人睇到好尷尬
如果影jf又要加多句非靜止畫面
有人退咗好似直接當一個人頭交咗佢 好似唔會死多咗
感覺上今季剪接上比較著重表演
之前會剪多啲場外野
實係甩step甩到即刻跳落臺啦睇落勁smooth喎 點睇都係覺得有諗過度過
同埋甩step呢啲嘢好閒 有咁解釋嘅話一定會剪出嚟
根本大家都知咩事
我覺得冇乜野 傻豬左啲姐
王鋒尾後針,笑死
又話拍撚左幾萬個鐘乜乜柒柒
剪出嚟得果30集
播多30集好撚過你播埋D爛鳩韓劇啦
監製定viutv冇撚腦
好似仲有串埋KC,但都有戴頭盔補返句「我愛KC黃蜂」。
KC起碼樣貌同跳舞都OK,係契仔都講得通;但黃蜂外型咁唔討好都契仔,而家仲要玩尾後針連觀眾緣都冇埋,勉強捧只會變負資產。
冇辦法比賽就係咁 尤其團隊更注重協調同默契
能力上opera組絕對唔差得過和平之前
但係表演嘅設計 隊員之間嘅配合往往比能力更主宰演出嘅精彩度
opera組出事唔係佢哋能力差 而係太在意每個人嘅spotlight moment 導致編排上做唔到流暢並取長補短嘅team work 如果佢哋肯成首歌畀Maico Jason做主 + Taco rap + Carson 高音highlight 其餘兩個輔助角色可能一齊和音或做效果音 相信output會正好多
其實Rosa身為戲劇導師應該要睇得出呢個問題 不過可能佢同JF都想交畀學員自己創作自己arrange而選擇唔提出
學臭雞Ash咁整個天使人設俾佢啦
好彩佢係為成個紅組先咁講 形象分都有嘅
同埋佢係99強入面 佢一出嚟 我嗰下係覺得終於有個靚仔少少嘅出場事關佢前面嗰啲都麻麻地樣
佢個樣幾好 呢個幾rd表演都sharp左
唔知係咪因為佢地個performance 太注重show 技巧,所以睇完無咩feel ,係馬拉動力火車個下感覺幾出。
想講好耐,王鋒呢個名好大陸feel
真小人姐
陰濕啲直頭俾多兩句你唱又點話

MK 會出啲八婆仔story 都知份人麻麻地
唔知點解愈嚟愈少集數
造星1成60集仲有時間講佢哋街頭表演,去美國,10強私底下生活
Ash呢d真係幫佢立個貞節牌坊都幫佢唔到,算把啦。
暫時kakit kingston 都幾好 但係冇乜鏡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞