[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (55) 王鋒尾後針!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
點解加拿大無毛
好想奶佢加拿大
頭先一入lucas owen佢哋個live
就聽到佢哋講緊太監
太過尷尬
想知關轉左監製事定今年高層強硬左
上年day失手完照入廿強都有入黑房
ada同方方又係俾觀眾屌到放棄
覺得有啲係個Tomy想Lead住佢地行佢既風格
又編曲又盛又狂出結他
但班仔岩偶像Feel多啲囉
TSOUL remix
好多野無交代到 退賽就咁講有成員退賽
王鋒又無問佢點解臨時會改
但係除非尾後針有後台例如係皇親國戚之類
如果唔係根本唔需要保一個replacable嘅素人㗎喎
係囉
但連FB post 都好似del 埋
加埋kitkat 得唔得

另外想讚tim
佢批評完下流社會其實有畀藍燈
我解讀係鼓勵
雖然做得未算好好 但起碼肯唱唔避
又向難度挑戰
可能old news咗
啱啱發現尋晚嗰集友誼第二喺重溫度下咗架
幾分幾秒 搵唔到
佢好適合隻歌
把聲
最尾個scream正到
佢99浮誇應該係失誤
Push
花蛆明知會俾人鬧都照出
話俾我地依班撚樣觀眾知娛樂圈就係咁邪惡
但真人show就係要依啲
2:35
咁我寧願佢返去美國Broadway做asian茄哩啡算了
佢廣東話真係幾差下 主要係詞彙量少 又因為自細讀國際學校睇唔太明中文 咁點喺香港娛樂圈玩呀
佢絕對有資格喊好可憐好慘豬 得個19歲仔咋 自己賭上一切玩追夢但連輸兩局
中文可以學嘅啫 jayfung 都睇唔明中文
佢哋尋晚live講中文急口令勁好笑
今round啲評判感覺麻麻,除左 grace其他好感度都下降

唔太明tim話藍組要拎擅長嘅野出黎比人睇,但明明佢地就係格硬要拎哂自己覺得擅長嘅野出黎,opera、scream、guitar solo、rap、真聲爆高音,定佢覺得藍組自以為擅長嘅野佢唔覺得係?

我覺得藍組問題就係相反,太想拎擅長嘅野出黎,個人賽可以,團體賽要識收放,唔岩用幾擅長都唔好放,除非啲野 blend得埋度得好,佢地有心思諗只係未度到好完善

我會欣賞tomy兩 round表演都再做編曲,諗下有咩新野放落表演,相比起 freaking nightmare 直接播jf原曲mmo 四平八穩咁唱番出黎,前者會新鮮好多有創作力好多,依點好值得加分

anyway 暫時最深刻嘅表演都係tsoul果個,完美地有創意有高度有內容又執行得好

勁順勁好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞