[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (55) 王鋒尾後針!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
吹奏
紅B世一
我指個音樂底,即係編曲 同jf 原曲冇乜分別,除左rap改左、中間jam左小小古箏同最尾升左key
但音樂上係冇變,個感覺都冇變,鋪排都冇變,少好多音樂上嘅心思
真正做到和而不同 將唔同野擺埋一齊又突顯到每個人擅長既野
同埋睇多次都覺得tsoul揀既歌同mixing真係幾勁
一首歌要跳到哂breaking locking popping krump再加果下折骨仲要切合主題都唔容易
呢幾個人擺埋一齊都幾夾 希望大組既foul人名額唔會係呢組食左
而家先睇
頭先追post見到大部分人盛讚,但睇完又冇想像中咁精彩
阿澤有一段係C位原地向右跑
每一步都係跟足music個拍子on beat
好勁
睇唔明唔緊要
但係要識聽識講
平時講嘢夾雜英文都ok 但係最多兩三成
造星完咗唔可以隔太耐先出道
熱度會退同埋出年造星6(如有)又會有新人
佢時間唔夠
正常人都唔會咁諗啦下ma
可能我唔怕嘈同私心藍組
其實睇返佢地逐個既表演
鄧佢地一面倒負評唔抵

Taco 把聲沙左好夾(99冇沙)同rap又係一大亮點 好炸
同埋佢啲 let’s get
Wait a minute cue carson出黎啲 ad lib幾岩時機
好似有1-2個位甩左啲但唔影響

Maico 係最撚炸 第一下開聲已經係最夾首歌
fing頭又係勁有feel 幾次 scream都聽到打冷震
尤其最尾 超越原唱 Lost stars完全睇唔出佢原來咁勁

Jason 嘅發揮其實好好 opera好過99強 啲表情感覺都好入局3:56好正 但new divide副歌走音flat左 溝埋個和音就搞到好難聽 始終佢都係隊內比較弱 foul佢都合理

Carson 把聲唔太夾首歌 但佢啲和音做得好 好難下 長期真音高音 最尾嗰段好撚癲 連陳蕾都嚇親 馳請嗰句真音Eb5

Tomy 把聲都夾首歌 但還是唱好似發揮得少 讓哂畀隊友
不過有段吉他加分 同埋編曲應該做好多野
佢最尾講對唔住一定好自責 覺得自己lead得唔好

Aaron 今輪最麻麻 把聲最唔夾 啲動作都尷尷地
最好聽係全都裝些豬糞呢句

不過紅組個和平之前表演分分鐘係成個造星5 top3
點都贏唔到
佢地正面得黎唔似盲撐唔反感
好自然好舒服
好多教舞都係想儲下人氣姐
多啲人搵佢地上堂
如果Lyman香港教
即刻找他上課
Tsoul 一開始就感染到人
好撚正呢下
老人家跟stick哥哥學跳舞會唔會變爆旋婆婆 好勁
本身我都好唔鍾意睇佢
但客觀而言今日佢自選環節的確發揮得好好
開始有少對佢另眼相看

佢唱歌本身個底唔差 唔難執
但個格最難執
睇返佢哋ig原來唔係淨係Tsoul排哂
怪唔得我覺得啲嘢都唔似係佢d風格
安仔真係好關心佢地
Stick 完全唔似比賽前一日傷得咁重
應該死頂

有心思 每個獨立睇都好
blend得未夠好
但呢份努力值得加許
Maico 把聲唱呢類歌幾正 有feel
一開始係電視睇覺得後面勁撚嘈
但戴耳機播youtube條片又覺得其實冇咁差
覺得表現黎講值兩藍

不過紅組真係太勁
尤其我kingston BB一跳出黎
故事鋪排得好順暢 solo睇到各人嘅特色
跳舞+drama的確比起齋唱係較捉到眼球
贏都合理

TACO兩次都輸 見佢IG都少少失落
但姐姐愛你加油
第18集仲喺度喎
發覺無乜印象睇過呢啲comment
應該係頂唔順某幾條友太膠
所以好早之前block咗
廢事自己每次入post都同嗰幾條友嘈
條陰謀論撚我都就快block架啦
嗰幾條友kam到我以為睇緊fb啲comment
仲要邏輯死,講佢又講唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞