[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (55) 王鋒尾後針!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
瑞銘連唱歌都唔掂,俾我揀嘅話會係大組踢佢
講緊香印
我知,香印同j fung一樣學廣東話,唔識睇中文都得
只要有才華,肯學,冇話唔得
Jfung都捱咗好耐
我都想睇搵個節目俾香印帶隊去Broadway之類
假MC嗰組 瑞銘呢round的確唔係好有存在感
諗返佢講拎人頭應該係幫紅組foul少d人
咁又還好
樣都唔係靚仔,係得個頭set得似tyson yoshi
https://youtu.be/DeKmWpITwRE

睇返紅組Freaking Nightmare
發現真係所有人都唱得歌 唯獨MK把聲真係煞風景
一路聽得好舒服 一到MK唱就好難受
一開始節目組剪到Philip好似冷血大仆街咁
但其實比賽就係比賽 評判理得你公唔公平 好多時就係聽到幾聲好梗耳就撳隔離組燈
好彩今次藍組Masterclass發揮得咁差咋 如果俾着好似其他組咁咬得咁緊 MK個幾句就會令到紅組輸 為咗「公平」就會無咗成個大組兩個人頭 無論計落MK定Philip度 死咗就係死咗了
根本表演就應該隱惡揚善 無話叫你做隱形人 唱得唔好咪唱少句 最多跳舞企c位俾段solo你囉 唱唔到但為咗公平要夾硬唱真係好影響觀眾體驗 寧願Philip真係照cut好過
幕前世界係咁殘酷㗎啦
你都唔見Mirror啲團歌平均分12分啦 商業決定以外 理論上都係唱得嘅唱多啲 跳得嘅企前啲 就係teamwork
隊友退褰同自己賣兄弟衝出去solo可以有咩關係
我本來都覺得應該平均分
但係睇完MK嘅表現…有啲嘢都係唔好勉強啦
白水就係識得為團隊考慮嘅例子
更何況呢round係導師揀人foul 唔係評判揀
即係會考慮埋平時嘅表現foul人
唔會因為佢喺個表演裡面唱少啲就foul佢
就算foul都係因為佢嘅能力/potential/性格比其他人弱
懷疑咋咁少咗個人 有啲step要改都唔出奇
問題係
1. 點解改step呢件事紅組唔知
2. 點解要試圖惡剪澤呢個受害人
3. 點解件事個真相要冚得咁埋
個問題應該係假MC提出時有踩低MK
呢啲都係做人態度問題

確實白水係個好好嘅反例
冇solo但個表演唔會見唔到佢
假mc個態度又係差嘅
婉轉啲講人地咪易啲接受囉
佢個人係咁
海選同preround答問題都係咁自負
講到懶係高深咁以為有料爆
點知又係9UP吹水環節
我覺得Philip講嘢唔識修飾
好似直接話人你唔好撚唱啦
但MK真係唱得麻麻
佢係有point
只係好彩冇累左成組
Alina果陣都顧全大局唱少幾句
第一次睇到幾秒都有d想喊
Alina條八婆就算啦
幫就唔見有,但見佢ig係咁比人追擊叫佢拎返啲WhatsApp record出嚟
應該有內幕 回應都回應唔到,一回即死個種
所以應該解釋到點解節目組捧佢都要剪
唯有盡量剪到澤咁樣

睇埋紅自選咁準咁勁
覺得如果比尾後針改一改跣到甩beat都幾影響
Freaking nightmare 想睇下JF表情或者有咩comment 又完全唔剪
A組唱下流社會都有影下陳蕾
同埋佢地練野講野果陣可唔可以加返哂d參賽者既名
到而家都仲係好多人唔認得
嗰段點睇都係一對一關咩少左個人事
先唔講王鋒係咪viu 契仔
肯定左你係王鋒契弟先
如果講自私計其實係mk 而家係小組賽唔係個人賽 為咗表現自己拉低晒成個表演水平 情緒勒索人比佢solo多幾句仲車大砲話自己唱到 結果雷到仆街 一到佢個位聽到人面容扭曲果隻
輸一場兜兩件 當你肯乖乖地自己收皮都好 另一個點計?其他人付出咗 因為你想威又冇貨賣累死埋 點賠?
philip笨柒在唔包裝直接串人 搞到自己理虧 而家形象分破晒產醫翻都晒藥費
btw希望大家放過好嬲好嬲 佢都係中二病嚴重咗 以為咁講有雷有團魂想型吓啫
又冇傷害到人 請集火狙擊偽君子王蜂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞