冷氣仔 你問我答(7)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
包住壓縮機個塊係隔音棉嚟
好瘦
我都想做猛男裝冷氣
佢唔知乜嘢叫達達
Work 用凍d 會慳電d
但部機耐用度會減小
P記有其他包裝要拆架
多謝你嘅答案

其實佢都有提示話會嘈啲, 但係我估應該唔多得幾多幾多,因為其實而家嗰部都用咗十年, 如果下次買會叫師傅唔使做條喉, 想慳電D

其實係怕會養蚊, 香港啲天氣咁潮濕會唔會出發毛菌

其實都唔係好明如果可以做少一樣嘢點解啲師傅都會做埋, 唔係怕個客投訴或者會問
但如果日立會增加結冰機會
其實一開始買日立窗口機已經錯咗
可以咁講
無知一問,結冰有咩問題, 如果唔係24小時開嘅話佢唔係會溶返落去?
同時結咗冰唔係應該會凍啲再慳電啲?
結咗冰部冷氣吸唔到風 只會開咗等於冇開咁
我想買panasonic, 但係十幾年前搬屋入夥嗰陣時 屋企人已經買咗

下次唔會, 因為我其實都知hitachi已經賣曬 冷氣嘅業務 而家係間土耳其公司掛個名做 啱啱睇咗commercial係 johnson controls

睇返師傅仔一開波留言話有兩個牌子正, cp高嗰間係大陸代工做埋小米嗰啲, 我唔知香港有冇, 如果有嘅話都可以試下因為想玩home automation
thanks
結冰部機風會減弱至嚴重到無風. 部冷氣可能會有液擊傷壓縮機. 日立批計算不去水嘅時候冇樂聲計得咁準. 雪種量唔夠喺唔排隊情況下好易結冰. 當然加上去先天缺自high 吸風.
感謝你既回覆,今次做唔夠功課
約下維修,整到唔達達聲就已心滿意足
教左你點試. 達達在壓縮機低速出現.
次次都要咁chok,無哂心機喎
如果維修都整唔好,換過部你覺得都有機會一樣?
從設計上係一樣,就似有條濕毛巾喺洗衣機度轉用300 轉. 你就會明我講乜嘢
無心經正常.
自己洗冷氣用果啲泡泡清潔劑定藍威寶好?
泡加過水
大金 3匹FHQ變頻淨冷樓底懸吊型分體機 FHQ71DAVMA 好唔好?
謝謝
口琴ok. 電機都ok. 過左71 就電機.
多謝回覆。呢部係咪最好的選擇? 一般安裝要幾錢? 應該要搭棚
如果要少臭抽濕型就p with odour wash function ,少臭制冷型T with magic coil design
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞