冷氣仔 你問我答(7)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
家品,將x毛面個邊向內,滑向外. 二塊疊住
Thanks
dry mode係最細風嘅製冷mode, 出風溫度比較低

原理係令冷排溫度低,空氣流動慢,以凝結更多水氣做冷凝水

某啲牌子dry mode冇得set 溫度,例如三菱電機,又冇濕度sensor, 呢啲機點判斷停就唔清楚
用開機溫度減
睇錯左
三菱電機msygs係咪周圍都無貨呀?
Built in pxx
師兄 想問冷暖會唔會話易壞話剩冷
大金分體式冷氣,一開機有冷氣,幾十秒之後全變普通風,
開半個鐘計,期間有一兩次間歇性有幾十秒冷氣出,其餘時間完出普通風,求教咩原因🙇‍♂️
如果2.5匹冷暖分體,大金fthm 推介嗎?謝謝
都係問自己,怕不怕易臭.
型號
唔臭最好啦,唔使煩。Panasonic 冷暖其實掂唔掂得呀?
Msz-ge60
Z 有I auto x mode 控濕!好過fthm.
問自己怕不怕臭,同怕不怕易放濕. 就已經可以大約知道買乜.
去凶宅問,菱電msygs又冇貨,大金ftkc又唔夠位裝, 而家都唔知裝邊隻好?
樓上同隔離有講下去邊. 菱電係要努力d搵.
我發現我個窗口定頻冷氣有個現象,壓縮機係27度既停下郁下個頻率係低,係26度既停下郁下個頻率就高,之後係25度既停下郁下個頻率又低翻,想問發生咩事,同埋邊個溫度度數先係慳錢慳電?
FTNE50MV18
你有冇聽到壓縮機箸同室外風扇情況.
仲有室內右上在開有冷氣時候同無冷氣個下會有輕微嘅的一聲. 如果有嘅話是否同有冷氣冇冷氣嘅時間吻合
buildin 我以前去買過嘢,一定唔會再去買,俾咗錢佢就拖你。。
的確有冷氣果刻係有輕微既一聲
但係唔係好聽到壓縮機有咩聲🤦‍♂️
咁十幾秒之後有冇的一聲. 的一聲係代表壓縮嘅室內俾command開關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞