冷氣仔 你問我答(7)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
冇錯佢淨係拎走左indoor 咋
不過我就係唔明佢寫既喉係安裝公司既做咩都拎走埋
我諗佢係check 唔到
未做n2前已經係咁話搵唔到條喉
唔會咁既手勢裝機
上網搵下資料,香港比較少人講,
話需然比美的收購左,但冷氣繼續係泰國廠做
正常cut 喉淨攞燒焊位(但不包燒焊位)到室內機個part. 咁反左去無漏就係正常由燒焊到室外機接駁位漏.
所以其一我唔鼓勵燒. 可以分清楚河漢界
開利不是美的. 廠開始是東芝自己.
哦,姐係而家唔清唔楚
我反而不明你講乜.
1) 測是連安裝喉
所以
2) cut 左喉攞室內機返去
因為燒焊無左喇叭嘴.
而家俾我會喺燒焊之前cut. 咁燒焊係安裝自己搞成
因為佢話唔肯定係咪機問題,
所以而家佢拆機番去再check 多次
我可唔可以咁理解?
東芝開利冷氣公司一向無美的份.
現在東芝窗口及海外部份分體只是找美的造.
香港東芝分體一向都係佢自己做.
以前東芝大數,開利細數.
現在就是開利佔大數,東芝只剩個位數.
一間日本公司賣左俾美國,無賣俾中國. 明唔明.
啱.
玩左成個月都仲未知邊一邊問題
佢呢個方法係確定安全保險測室內及室外機. 如果今次測出二邊都無漏. 就即係室外安裝接駁漏.
試左都係唔得約左信興但要成個星期先黎
我當初都咁諗,
係估唔到佢拆機覆檢
無法. 可能飛水.
冷氣機每日一開機吹出嚟啲風有浸怪味 但過幾分鐘後就冇咗 會係咩問題?可以點解決? 感謝解答
部機臭. 制冷有水在coil 上無臭.
1)開門窗開制冷最低溫度最低風通風制冷凝水自動沖走
2)唔得洗機
Ching 第一點唔係好明白
已經中文字
你係乜機
有冇獨特function除臭
想問師兄,分體式安裝收費點解個收費range可以差咁遠?
例如係友和個網標梗$2000左右,落大型電氣舖就報我$4xxx,
想問如果我裝部2匹變頻機合理收費應該係幾多左右?(唔使搭鵬,直接放窗台,明喉需要有cover遮醜就得)先多謝你幫忙!
想問師兄,分體式安裝收費點解個收費range可以差咁遠?
例如係友和個網標梗$2000左右,落大型電氣舖就報我$4xxx,
想問如果我裝部2匹變頻機合理收費應該係幾多左右?(唔使搭鵬,直接放窗台,明喉需要有cover遮醜就得)先多謝你幫忙!
師傅嘅忙碌情度
如果個師傅係full booking 咁自然佢會rise 個price
用料la 每一單嘅複雜情度都唔同 要用幾多時間
裝冷氣最難係中間接駁銅喉 即使好短喉 但好多轉灣位 所需時間都會多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞