冷氣仔 你問我答(7)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
開到部機最凍最大風 同埋開窗 吹兩個鐘
我嘅做法係 開窗 開風扇模式吹兩個鐘 唔得就洗機
有可能裝得唔好裝得太斜 d 水沿機底流出黎
😂😂😂😂佢check 得咁只細都唔知係好定唔好
Thx 巴打
搵左信興上黎睇, 用螺絲批微調之後就冇咗
不過發現裝機條友無落防風扣 dklm
無cover 2000.
有冇師兄搵過冷氣guy裝冷氣?好哈好?

$2000 一定埋唔到單

淨冷唔裝機架直接鎖窗台,12尺喉,一組室內機去水,封原玻璃,唔使拆舊機,都要$2400。

拆機加錢
新玻璃加錢
電線入灰膠喉加錢
喉冚加錢,斷尺計
Check out 'Mitsubishi 三菱 MSY-GS18VF 2.0匹 420纖巧型 變頻淨冷掛牆式分體冷氣機2年行貨保養+貨連基本安裝$9800#
此貨品不適用於贈送百佳禮券優惠範圍', available at HK$8,200 on #Carousell https://carousell.app.link/ygVxi25PIAb
基本安裝
對,有cover 唔只.
新裝完大金FTKC,發覺開左大約10分鐘,會聽到細細聲嘅扇葉運轉聲,係咪唔正常?
唉屌
部垃圾大金入完雪種唔夠一星期又唔凍
知唔知試漏咩貴
問左幾個都話貴,一係就唔做
先兩年機唔通換咩
唉屌
部垃圾大金入完雪種唔夠一星期又唔凍
知唔知試漏咩
問左幾個都話貴,一係就唔做
先兩年機唔通換咩
點會俾錢淨入唔搵漏.
部冷氣有時會打冷震 之後會細聲幾分鐘, 之後就正常返, 想問係咩問題
如果個廳大概 280呎 向東南偏東全部都有及膝玻璃,裝一部2.5匹 定 兩部2.0匹嘅分體冷氣會比較好? 原本有2部2.0匹但用左廿年

另外個人喜好三菱重工 SRK50REC1.. lee款大家覺得好唔好? 但lee款好似最大得2.0匹無2.5匹...
Model
50zs
Thanks
但我見50ZS 係2.0匹冷暖機同埋已經停產左

係咪都係50ZS 好過 50REC1?
50zsh
50rec1 唔得. 樓底幾高同原本機model
明白
巴打建議裝一部2.5 or 2部2.0??
原本model
即你舊機,樓底,你窗口濶幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞