Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
今次大能鑊,做極刀上吾反80%╭(°A°`)╮
呢到係咪冇人真步 真步時薪幾多到?
蝶清200
今日啲價咁低
長期90

不過好睇地區
最勁係
係咁彈個死人框話你位置唔啱
搵cs話幫你拉完成
等撚咗個幾兩個字都未幫手
激鬼氣自己去返近個pin位200-300米自己拉完成
而家閪袋cs廢到嘔
星期三啫
前日個客PIN位同實際地址有啲距離
去到先係咁話位置唔啱
已經打定輸數要踩遠啲
不過落到樓下又自動得

突然又已一幻
閪熊唔撚響
屌奶星做一單先升0.1x%
呢幾日都落雨 由朝到晚大把單
就係大把單先奶野,車手唔能開工
我原本8字頭
大把過時閪單俾你做
全新功能:找不到顧客嗎?為訂單拍照以確認訂單已送達

戶戶送 Deliveroo 一直努力探索有助你順利送單的方式。從6月12日(下星期一)開始,如果你在抵達顧客的地址後聯絡不到顧客,你可以將訂單放在安全的地方,然後為訂單拍照。透過外送專員應用程式輕鬆快捷完成拍照步驟,有助我們向顧客證明訂單已送達。

為保護顧客的私隱,拍照時請謹記切勿將任何人或訂單收據拍攝在內。

如果在抵達顧客的地址後聯絡不到顧客,你應遵從以下步驟:

1. 如果顧客沒有應門,你應使用外送專員應用程式中的「對話」及「通話」功能嘗試與之聯絡。
2. 如果顧客沒有回應,你應在外送專員應用程式中向其發送通知,表明你即將離開
3. 如果顧客仍沒有回應,你可將訂單放在安全的地方,例如顧客的門外,或者交給大廈接待處或鄰居。記得拿走訂單中有年齡限制的產品(例如酒類),因為你必須先在門口檢查顧客的身份證明文件才能轉交這些產品。
4. 點一下外送專員應用程式中的「放下訂單」,然後在清單中選擇訂單所在的位置。
5. 用手機為訂單所在的位置拍照。你需要允許外送專員應用程式使用手機的相機。出於私隱原因,請謹記切勿將任何人臉或其他身份資訊拍攝在內。
6. 如果照片不清晰,你可以重新拍照,或者點一下「完成」以完成送單。

外送專員應用程式這項新功能有助你更順利完成送單,即使顧客沒有應門,你都可快速配送下一張訂單。此外,一些不誠實的顧客會聲稱沒有收到訂單,而少數外送專員無法正確完成送單,因此這項功能亦能為你及顧客提供保障。

我們希望繼續完善為合作夥伴、顧客及作為外送專員的你提供的配送服務。
唔知仲使唔使倒數
要就戇鳩 已經蝕時間蝕錢俾佢
以後仲連員工餐都冇埋
呢幾日d遠閪單單單新鮮
拖16分鐘啦
太耐,即踢抽過另一單都做完
閒日係咪中上環好啲
MK
working hour?步ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞