Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
新仔爬下文先問問題啦
個個都伸手黨
幾錢一單都要問
西熊tg咪寫撚曬
講個秘密你班新仔聽啦,頭7單(當$30一單)要做義工架

By犯賤貝兒:
成班友爬文都未識
有咩唔明睇完Roadrunner>支援
先再問
為保生計
請各位不推文回覆
多謝合作

By 我咩都唔識架:
諗住入行嘅巴絲唔好以為好好賺
搵得多嘅人只係少數
隨時最低工資都冇

閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送咗幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多

想入行嘅三思下係咪值得入行
珍惜光陰 勿做閪熊

By 午夜闌人靜
真係做過先知份工幾垃圾

1.大熱天時揹佢個閪袋

2.個送餐距離費少撚到呀媽都唔認得

3.距離果到,實際行落同地圖show根本就唔一樣

4.有d閪客唔標自己樓名,去到樓下又要搵黎搵去

5.去私樓區,班看更又乜又柒要登記證件,又要搵個閪客住幾座,又要搵個出入口,煩到仆街

6.收佢d濕鳩cod單,班閪客又問你有無得找,要準備埋散紙找畀佢

7.去到間閪店發現無開=白行

8.佢個系統標示我送餐行左2公里,我望返其他程式,實際加埋行撚左6.幾公里

行到腳斷,做咁撚多野,先係一單30蚊
根本仲辛苦過紮鐵

每日都有人問條cod數點計點計
明明官方tg已經好清楚有晒圖貼晒link

https://zh.pandarider.hk/on-demand-payout

------------------------------------------

其他問題
1. 點解我一接單就負鐘?
因為係其他人踢出黎嘅閪單

2. 備注寫無接觸送遞xxxx係咪放門口就走得?
預設黎,如有寫放喺邊請跟住做,無寫請照撳鐘

3. 係咪過一公里/延遲10分鐘就可以叫聽筒轉走?
聽筒亂鳩咁黎,有時扣有時唔扣,自己研究

4. 分單我係次要,但太少野,我一個送晒佢得唔得?
唔好,如果cod單你點收,你係"主要"先好拎晒

5. 分單我係次要,去到餐廳前一條友送晒點算?
心懷感激地直接拉完成,唔洗報聽筒

6. 報左簡介會要點準備
by 逝去的不回來 巴
著定suit,整整齊齊,同埋要英文自我介紹,prepare下,唔洗太緊張

7. 耳筒亂咁黎,佢大撚晒?
係,佢係大撚晒,你仲投訴唔到佢
如果我好嬲要屌聽筒
會取消合約 by 老泥

8. b3,4無更點好
瘋狂f5/還裝del app

9. 張單取消有無錢收?
已取餐收半單錢
未取餐毛都無條依家好似有幾毫子收
有時會唔同但主要係咁

10. 我未到餐聽就撳左提取,去到發現無開咁會點?
停賽

11. 我現在有空有無用?
未完更前會通知你延長

12. 唔著佢件閪衫,唔用佢個閪袋得唔得?
佢件衫唔著無問題
佢個袋唔用有機會被人報串罰停賽,部份地區隊長/餐聽係報串黑點,自己問番該區巴打

13. 遲過佢顯示個時間完成會點?
閪熊啲時間不嬲唔夠

14. 我自己叫外賣自己送得唔得?可以慳多$30
捉到即炒

15. 無還cod封左ac點好?
還錢。還唔到就上鐵路大廈

攞更時間表
一組: 星期一1600
二組: 星期一2100
三組: 星期二1600
四組: 星期二2100
五組: 星期三1600
六組: 星期一2100

耐無番直接跌落五組
新仔係六組

致新人:慎防假PIN狗

有啲仆街客會因為慳運費同其他濕鳩原因PIN錯地址,
例如翠竹特撚登PIN落樂富站。
接單嗰陣一定要睇清楚地址同地圖,
尤其係臨上線嗰陣閪熊個地圖會有打卡範圍。

【出糧篇】
自己去roadrunner錢包度㩒提取
會將所有錢過落你戶口,一星期免費提一次,第二次開始收手續費
實測正常一小時內收到
負數係無得提

【COD現金單篇】

cod會直接計落roadrunner錢包,錢包連續負4日就封ac,自己安排幾時入幾時提

賬戶名稱 - Delivery Hero Food Hong Kong Ltd
銀行名稱 - HSBC (004)
銀行號碼 - 848615399838
email: payments@foodpanda.hk
備註:
1. 如可以, 請於銀行付款中註明Rooster ID.
2. 你的付款需時2-3個工作天於Roadrunner錢包中扣減.
3. 若錢包連續負4日,你的帳戶將會被凍結.
4. 只收ebanking/fps等,入數紙唔收

步驟:

road runner 左上角三橫

支援

右上角加號(開新ticket)

第一個揀collection
第二個揀daily cash collection
Subject打你入數個價錢
Description打日期時間
格式為DDMMYYYY hh:mm
附件加入証明嘅圖

【組別篇】B1-B6
每星期一更新組別

https://zh.pandarider.hk/
https://zh.pandarider.hk/score-based-scheduling-model
新仔同我睇曬先開工

-------------------------------------------------------------

幽默大師2022
【偷食篇】

【COD篇】

【電車篇】

【手術篇】

【影人篇】

【撚樣篇】

咁都中1001

又漏左張
我照跟上個post直出 唔關我事
下次你1001加返
覺唔覺仲用外賣平台叫餐既人好on9?
https://lih.kg/3401031
偷餐唔係喵住細餐小野, 第一次見喵大野偷
近排幽默大師好少入黎依個post
嘩 仆街仔
Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (120) 好!熱!呀!
https://lih.kg/zPkHcLX
#982 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
入number 幾好
影相係on9
吓吓舉住個餐影相勁弱智
電單車
步= 單車
單車= 電單車
Everyday
打倒米團
(121)
Mk 戰士黎
競委會:FoodPanda及Deliveroo可能違反競爭法!
https://lih.kg/3404630
幽默大師上咗東張西望?
外賣仔偷飲俾CAM影到正
笑能死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞