Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
不過啲外賣平台咁閪又多規矩又剋扣人工
懲罰佢哋白白俾多筆運費出嚟都好大義凜然
呢度一定支持你
成年人搵到倒數都搵唔到一定啱地址唔會打錯啦
不過就係唔知點解搵極都搵唔到個閪pin收埋喺邊
訓撚醒未,收餐人未必係叫餐人,諗成晚都未駁到
就係中撚過呢啲去到俾人拎曬嘅單我先提吓唔好咁
嗰陣咪就係俾cs取消咗囉 累我白行成km仲要冇錢
上手送漏嘢明明都派咗張單俾我補送
係要多鳩餘走返去自己送
carousell儲埋儲埋優惠嗰啲專業代叫吖嘛

你唔使再講老人家細路 我上面答咗會等吓
自己叫完餐唔得閒,叫屋企人收餐唔得?總有d人鐘意當面交收多過掛門口
寫晒地址都可以話冇pin碼係假
邊個咁得閒畀錢去鳩寫地址為左玩你幾分鐘後
你係咪孤兒黎?心理又扭曲,又唔明咩係幫屋企人叫餐
扯到去carousell呢d唔關事既野度
見到d 9upper認真起黎又真係幾好玩
上次就係送上門禁鐘,門入面既人叫我將餐放係門口,咁我放低影相走人。

之後就係客服話個餐客人收唔到。我屌你老母。

我好撚記得係送pizza. 因為之後去OK接單送零食記得好清楚。
熊定袋,你事後有冇用張相去申訴?
閪熊。

就係事後4日後俾投訴信我囉。乜都過晒申訴?
寫錯不等於鳩寫
得 叫完餐唔得閒 叫屋企人幫我食埋都得
見唔到客既單要影多幾張相留底
同你講後面嚟嗰個見到冇曬食物照送有風險收信
你就話cs叫你幫人送埋嗰份
你個cs會唔會通知埋第2個外賣員乜都唔使拎可以完成 我哋送錢俾你使
叫餐一定係一人份量?
我叫咗外賣不過唔得閒食 call爆機都唔會搵到我
你哋食先我轉頭食
一句到尾你貪嗰少少運費就有萬千理由為自己解脫
我自行處理就演化到會見到人個餐貴就呃走

爭乜鳩我哋搵埋幽默大師組個三袋俠啦
你兩個呃餐狗圍威喂就ok👌🙏🏿
mix埋你個運空氣大法
分單拎曬啲餐走但淨係送一半
又有餐開又可以減少競爭對手
我哋拍住上
你真係會當面咁做而個客又由你嘅,我冇嘢講

最怕你人未到但又要個客俾code你先,人哋唔肯或者俾唔到,你就匿埋一二邊倒數等夠鐘
清你已經走火入魔🤦‍♀️
無接觸/掛門口=走廊/入lift前問定
唔信就開門開cctv睇喇
well 揀得無接觸都係信得過外賣仔嘅
好格對好客 衰格對衰客

不過要做到哩埋一二邊等倒數會唔會直接人為炒餐仲簡單?
掛住同你嘈唔記得問醫生拎藥
未上樓就問定code仲以為自己好有效率
答完你即入code走佬咪冇仇報
為左方便送餐員一陣仔,客人就唔需要保障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞