Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
應該細個咁啱要入pin碼又咁啱係代叫又咁啱搵唔到代叫人
有心要呃餐去做熊好過 停幾日又一條好漢
使喺袋鼠冒一停就永久嘅風險
反而想知pin碼單係個客落完單就會知到時要俾pin
定係外賣員按咗到達個客先知原來要入pin
總之佢搞鳩我幾分鐘就一定要懲罰佢
唔拎走佢個餐點補償返我冇左幾分鐘
總之顧客問題一律建議開餐
自己試下用袋叫多幾次咪知
無單,屌一聲
冇追晒你哋嘅爭拗,想問吓貓兄

你去到個客寫嘅地址,有人出嚟拎餐,但即時俾唔到code你,你會當住佢面倒數,夠鐘再當住佢面攞走個餐,係咪咁?
報復袋鼠整多樣野出黎,就用呢樣野黎搞事
認真答你嘅話 睇情況
如果係幫老人家叫就等吓
小童點會唔識用手機 隨時個餐係佢自叫 兼且細路屋企一定有大人

牛高馬大成年人都搵唔到就報cs拎得走就拎
我前面有post過外賣谷有人去到門口打電話問客先知佢寫錯樓層

我問返你 一個成年人喺你面前用咗5分鐘都搵唔到pin碼 你肯定中間冇問題?
咁你上次教人呃外賣平台錢係報復咩人?
明明分咗單都要拎埋人負責嗰份走
分分鐘累人俾cs cut單白行
仲話到附近就拉得完成 咪即係乜都冇送過白收錢
外賣平台係俾錢你送食物去客度唔係俾錢你兜風

我自行處理個客都係蝕百幾蚊
你老點人就隨時斷人衣食

上次我提吓小心有風險會收信
都俾你屈我偷開餐

由倒數完自行處理變見到幾百蚊嘢就扮搵唔到客偷餐
睇怕嘈多兩日我就會變咗行過餐廳就會𥄫吓有冇過時單可以拎走
咁樣叫呃平台錢得兩袋仔野個電腦都拆單,我幫另一位送埋有咩問題
你冇任何食物\貨物拎到去俾個客但照收錢都唔叫呃錢
而我倒數完自行處理就叫呃餐

跟指引你去到俾人拎走曬應該報cs叫佢取消單
唔係偷雞到附近拉完成
你呃多幾餐就真係等收信,我有問過cs使唔使留一袋,佢都叫我送埋,唔撚抵得人地兜風有錢收牙
如果我如你所講真係貪個百幾蚊嘅餐叫貪心
咁你貪嗰3x蚊運費直情係cheap

一個對自己有利就偷雞唔跟指引嘅人不斷指責我跟程序唔跟指引係錯

只准周官放火不准百性點燈
睇你個鳩up佬認真喺度搵我啲留言出嚟當真又幾好玩
邊度指引寫拆單冇得送要搵cs取消
睇你cheap到 我講個極端情況一樣問到cs叫自行處理 收乜鳩信
你咪試吓遇到前面個師兄交唔到俾客
個客報收唔到餐又俾平台check到gps 睇吓會唔會信你隻手有200米咁長俾咗餐個客囉
咁啱醒起原來你百步笑百步
乜去到啲嘢俾人拎曬唔使取消單
邊個cs會叫你乜都唔使拎照送咁著數
下次我又chok佢出嚟
你講嗰個係另一情況緊係唔算呃餐
話你呃餐係你岩地址都話要倒數拎走,你試下個客搵唔到pin碼cs都叫你自行處理先再講啦
Copy你句野姐,del漏左當真兩隻字
百步笑百步係你
你抽到呢d單記得搵cs睇下點講喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞