Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
我做元朗国,尋晚同繁時共中過兩次
痴撚線你不斷喺度腦補啲嘢
先係個客唔出現我自行處理就屈我想呃餐
而家仲屈埋我成日覺得d客閪我面

你自己諗吓個客揀得無接觸送餐你仲要佢開門會唔會唔高興啦
講到喺冇窗冇風嘅走廊焗7分鐘仲要做少單就係為咗貪佢個幾十蚊嘅飯咁
受害者變加害者 痴撚線
拉唔到
直接搵cs佢都係叫你跟1-3程序(msg+tel+等2+5分鐘)後先拉到完成

重點都係入lift前㩒到達睇吓洗唔洗入pin
再講多單
會腦補到因為你平時郁d就話人閪客話要開餐

無接觸咪放門口走,客唔出現咪等倒數。一係地址唔完整送唔到,一係私樓保安唔畀上樓又冇位放就話自行處理
但你話因為個客拖你幾分鐘就要自行處理個餐咁係你似呃餐佬多過d客係。一日咁多單客人唔出現既單,你可以儲多幾餐拎去地盤賣飯盒

你自己諗下個客叫完餐畀個外賣仔屈閪客拎走左個餐會唔會唔高興啦
佢個倒數設定就係預左有客唔出現而通知個客
做得外賣實有呢d情況
日日都有咁多客唔出現,你單單都話要拎9走都幾癲,或者幾十蚊飯你唔貪,貴d就同大C一樣

同埋你自己都話上樓前已經倒數定,上到去放完門口去到差唔多時間唔識落定樓先?洗撚喺走廊焗7分鐘,又想扮受苦?
你送咩地方送到咁多客唔開門唔聽電話唔睇訊息
我送親全部都好快開門 係拍兩三次就應門
打完電話行入棟樓咪1分鐘
啲閪lift已經開始焗啦 嗰1分鐘都斤斤計較
咁焗6分鐘囉好未
焗幾分鐘就可以拎人個餐走
成個大前提都錯曬
擺得低嘅單根本唔會倒數 倒數得即係擺唔低俾唔到客
唔自行處理仲留低拜街衣咩

同理如果真係有人誇張到用7分鐘都搵唔到個pin碼出嚟
好明顯個流程唔啱 睇唔出拎走個做法有咩問題
跟足程序做 你係搵到單位直情唔使倒數

你鐘意幫客承擔埋佢做錯嘅責任係你嘅事
遇到錯pin記得免費送埋再去返錯pin位完成
咁唔出現既客係少數,個倒數設定咪就係畀你用黎通知客放低走人,你自己揀冇位放置拎9走,咁都唔係呃餐?
你覺得想我偷餐就係咁腦補
冇人完全封鎖你不如你問吓有幾多人去到門口唔見客仲會倒數埋先走
倒數係搵唔到客用,關搵唔搵到單位咩事?
客人唔出現=錯?我照擺門口=承擔佢做錯既責任?你思想都幾滑稽
然後又扯去假pin度,假pin就另一回事啦,九唔搭八
我認柒先 講講吓先醒起自己好少用倒數
倒數完大部選項都係揀擺左喺咩位置,咁既設定係唔擺得低既單用?你都幾屈得下

你自己都講到明上樓前倒數定,即係可以上樓
咁都冇位擺,就擺明係你貪心想開餐啦
我更加想問有幾多人去到門口仲會拎返個餐走
關 搵到單位唔應門=掛門口完成做下單

叫完外賣差唔多時間到都唔應門唔留意電話
長達7分鐘同時冇要求放門口都叫冇錯?

顧客永遠是對的
倒數完都有個選項係冇安全地方放喎
你自打嘴巴? 即係佢預咗你會唔擺得低
回到最開始 去到門口倒數完都俾唔到pin碼咪拎返走囉
不過呢個情況出現率一千單又有冇一單呢

不過喺你眼中可能都係貪人個糖水

倒數完自行處理就試過三次
你上得門口都揀冇地方擺咪即係呃餐囉
上得門口直情連倒數都唔會開始
到達拉完成走人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞