Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
餐餐都幾十蚊?你咁貪心乜鳩都開人餐唔出奇
你講得好啱
話唔貪人幾十蚊,阻佢做一單都唔止,明明幾百蚊單佔多數
點解你咁留意單錢 我望完單號就唔會睇張單
我都估唔到咁多人覺得啲客玩嘢係啱
希望可以快啲俾我遇到幾百蚊嘢又得一兩人份量又要入pin而個客搵足7分鐘都搵唔到pin碼嘅單可以俾我呃幾餐啦
呃餐=懲罰閪客,因為阻佢幾分鐘拎人幾舊水餐,真心尾機
為咗屈我貪心想呃餐就將個極端情況spin去其餘情況
唔知前文後理嘅又信曬
叫完餐唔得閒行開左叫做玩野,送餐預計時間又唔準,如果個幾鐘先送到咁點,行開行埋好正常

你自己等幾分鐘就有得擺低拉完成都要拎走個餐就真係玩野喇
7分鐘搵唔到pin碼唔係玩嘢 只係咁啱部手機唔知放咗喺邊
間屋又6,700呎搵唔到 搵完個app又load得慢啫
係咪咁話
spin乜鬼
係你自己一開波就spin人地係閪客
7分鐘倒數完咪拉完成,懶大方話畀十分鐘客人搵pin碼
代人叫餐一時拎唔到pin碼出黎有幾閒,人地咁岩去左沖涼又唔得?叫完餐就乜都唔做得坐定喺門口等你?個app送餐時間一定準?

仲要下下話d餐幾十蚊扮唔貪心
送開都知叫個茶記飯加埋運費都成舊水啦
前面都講過幾次,收餐人唔一定係叫餐人,你駁到未?你每次都假定收餐條友就係叫餐條友

講咁耐都係一個情況先會倒數完拎走
係咁話搵唔到pin=搵唔到客
將pin代入客度已經唔對等

人可以去咗wc 聽唔到拍門 我唔介意等幾分鐘
但個pin碼唔會走咗去其他app度

為咗屈一個人無所不用其極
人地真金白銀買野係為左玩野
玩一個唔識既人幾分鐘
真係見解獨到
代叫餐 carousell上面嗰啲專業代叫?

我就冇你咁留意啲客叫開幾錢嘢
茶記一個飯喺我眼中只係值$5x俾盡$6x
運費關我撚事? 呢個係平台費mark up完價錢 唔係我去買個價
你哋講到我咁窮唔通會食$100嘢
佢叫$100嘢我咪又係食得一餐
仲未計繁時坐低食又要半個鐘
你老母幫你叫完餐去開工,你收餐既時候咁岩call唔到你老母,幾分鐘容乜易過

收餐人唔一定係叫餐人,你去唔去廁所你都睇唔到你你母部手機
樣樣都咁啱
試過報單號俾餐廳員工喝你擺曬喺度自己睇未
其他外賣整完都會叫單號 偏偏就係唔叫你嗰張
唔埋去睇都唔知已經整好
你眼中個餐幾錢係你既事,張單就明碼實價,你講下下都話幾十蚊喺度扮唔志在,兩位數既餐根本就好少數

而且冇人話你窮,有錢都可以貪小便宜,你呢d正宗中國人特質,損人又利己
係啊,人地為左玩你呢個35識7既人畀過百蚊去老點你既機率應該大d
咁啱有個例子

如果係你應該放低咗 要pin就搵cs完成
張單明碼實價係個客嘅事 個飯三百蚊又好五十蚊又好一樣係食一餐
唔通食咗個百位數嘅飯我就三日唔使食嘢?
個餐平貴都係咁 一時又話我貪幾百蚊嘢 你都講到前後矛盾
吓吓留意張單幾錢 我都覺得你猴住人個餐

前面先有兩個話我窮到要呃餐喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞