Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
一樣可以用#3回返你
外賣仔算係返工
收咩信,封信你寄的?
點解派傻都要有名額?
閪平台真係一蚊 福利都唔想比外賣仔
已拎
乜袋鼠啲客收唔到餐又check到人到達即完成唔會出警告信
冇限名額 只係限時拎
本來想去拎但嗰個時間唔係嗰頭拎唔到

自製福利呃鳩佢哋運費啦
張拆單一條友送晒你就當人收唔到
已拎Keeta 防水雨衣,着上身好撚型棍
有幾型= =
俾你係第二個車手你係咪清楚第一個車手會點做同做咗啲咩
好哋哋留返一袋嘢俾人拎唔得 乜你唔係話要送到指定地址架咩?
你個做法教人唔使拎嘢又唔使到指定地址 自打嘴巴?

你咪即係貪心想其他人都咁做俾你慳幾分鐘上樓時間同唔使拎
自作聰明用做好心掩飾貪心

同你三唔識七連邊個拎走咗都唔知
一袋不留連影相自保都做唔到

如果收信就同另一個車手齊齊收啦,點證明係邊個送漏,留一袋等個客分兩次收好過癮?系統送錢你咪唔好執咪自己叫cs幫你取消張單囉
話鳩你呃餐貪心就格硬搵位入返我
柒得過你用教師閪客稷掩飾自己貪人個餐
柒得過你用教訓閪客黎掩飾自己貪人個餐
一叫又話自己鳩up
一時又話經驗之談叫人信,例子都冇個
精神分裂?
追post都用咗啲時間
轉角貓話冇做過入pin單
即係假設情況咁都好嘈
癲佬假設人哋冇pin就係屋企人代叫行開咗
咁轉角貓假設人哋呃餐代買服務又有咩問題
老實講聽對話都唔覺兩位係閪同行
越嘈越轉牛角尖又何必又呃餐又呃運費
就算有啲位自己閪咗係人唔係聖人反省改善下次唔好都好好啦
炒餐師我覺得(希望)係少數

入pin影相係保障雙方
事實係客人投訴都係先入外賣仔數
照佢app影一張仲要私下再影幾張?
有清被迫害到拍住片上樓
咁影相程序係做乜鳩?
同樣唔入pin等夠鐘搵cs又得
咁入pin個程序又做乜鳩?

平台程序大家盡做
有bug有問題係平台
屌都屌平台啦
何必係度狗咬狗
等陣先,我講既唔入pin等夠鐘搵cs拉完成係客搵唔到pin/搵唔到客既情況下用,你唔好講到我係指乜鳩pin碼單都搵cs拉完成

咁入唔到碼你都要拉完成張單收工
依家問題係嘈緊拉完成後係拎走個餐定放低個餐
第一個人送錯單位但GPS啱/拎完餐踢單情況
而你教人到附近拉完成 你估系統會信邊個?

係你幾次格硬搵位入我先 仲要講啲嘢都係屈返嚟
見你自爆過點呃錢咪入返你囉

系統送錢=收得有道理
個客送餐=貪心呃餐
又屈我教訓閪客先唔俾餐佢 呢個觀點由始至終都係另一個會員講
Ok咁我改返字眼,你用唔好縱容閪客黎掩飾自己貪人個餐
鳩up係講其他事 唔好玩一概而論啦

提醒得梗有原因 係你覺得我呃開餐先叫人唔好送空氣
你想聽例子咪俾兩個你

都係嗰句信不信由你

綜上經歷我就唔係好信得過憑空拎曬啲餐走嘅不明人士
有一袋嘢至少都可以影相俾CS叫佢備註返
除非咁啱一齊出發 到樓下叫我走先
你有你經驗,我有我經驗,我送完都冇收信先分享下
你當時提醒人有風險我亦冇反對你
戶戶送呢排短時間內玩幾樣大改進唔知搞乜花神
又唔同餐廳孖單 又入pin 又優先配送
聽講唔同餐廳孖單失驚無神取消咗
冇嘢搵嘢嚟搞喺度玩鳩我哋 又唔內部test唔同情況吓先推出
乜唔係嘈緊我貪心有心想呃餐/報復個客?
幫補充 字面睇佢唔係話你乜單都拉完成
係理應要交pin而交唔到都拎到餐 咁個程序發揮唔到作用

呢點我都有講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞