Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
我窮到要呃餐邊有錢醫
如果我唔係有白卡都唔使淪落到送外賣
唔畀你雙開 唔派孖單 就會優先送喇
幾時有講過關留言事
好明顯講緊佢行為啦
明明講明冇pin夠鐘擺低
有人就偏偏話可以自行處理
如果真係人地叫但搵唔到個pin d客會點諗
我係個客既話下次一定唔會再叫囉
小兒麻痺定部手機鎖咗入夾萬?
如果真係人地叫就唔會7分鐘都搵唔到個pin碼

閪客行為又係外賣仔埋單
唔叫咪唔叫囉 好恨做嗰個客張單?
少咗啲叫完外賣玩失蹤嘅客仲好做
大把正常客搵到個pin碼出嚟又順暢交收到
邊度話跟地址放餐會外賣仔會埋單?依家係你持住用倒數拉完成唔會收信就拎走個餐

冇碼CS都係叫你用倒數拉完成,你就故意揀冇位放去拎人d野走
自己想開餐就話唔好縱容閪客
新加入步兵買咩套裝 又咩防水又長短袖個保溫袋要用邊個
閪客行為 7分鐘都搵唔到pin碼
外賣仔埋單 用額外時間去等佢搵仲要搵唔到

閪客行為 本來用pin保障雙方交收
外賣仔埋單 交唔到出去要cs完成 事實上cs保障唔到個客事後點講
倒數完係兩個做法
你可以照擺低都可以拎走
你想做聖人照留低個餐就踩低人做呃餐狗
指引要著衫用袋 跟佢做啦
買咗咩就用咩
依d時間派 把明唔預part time份
有得擺你都要拎走實際上你係偷餐,而唔係做正常野=做聖人
咁唔使入pin碼既單咪全部冇保障,送完一樣可以屈你
,定係你平時送餐會叫客人開app畀你對單號?
咁你見到有野想食咪可以倒數拎走話張單冇保障
其實係預你冇單好得閒去拎
兩個處理法都好正常 我冇必要為個客錯失補鑊
唔使pin照做 有pin咪做多步

應該推行到全部單都預設要入pin 冇pin搵cs都幫唔到你
個客揀無接觸送餐先可以免pin
但呢啲係袋鼠要完善嘅嘢
你係要講到咁極端去合理化自己呃餐行為
你叫完餐有事唔得閒出現唔到就預左個外賣放門口架啦,咁樣都叫錯失要斷送個餐畀你呢d呃餐狗
本身個情況就係極端 JM9?
無接觸送餐
放門口

明嘅 叫完餐就冇責任理有咩突發情況
又係外賣仔問題
如果pin單唔使倒數搵就理撚得佢
一手隊俾佢搵cs拉完成快手做下單
你做咁多pin單不如話我知俾唔到pin碼倒數仲係咪必要
搵唔到pin=搵唔到客
是撚但你 係要覺得我呃餐咩情況都可以spin到我貪人個幾十蚊嘢

反正一般單都可以話我到附近拉完成就拎走啲餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞