Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
倒數完咪又係要放低
已經提早通知定俾曬時間佢搵都可以10分鐘搵唔到個碼出嚟嘅客使乜留個餐俾佢
倒數2+5分鐘 邊度十分鐘。自己貪心就貪心啦
淋成狗
唔通搵唔到客倒數完你又會照擺低?
做壞規矩等啲客以為叫完外賣失蹤都冇問題
拎去請樓下看更食都唔好俾佢哋

佢個設定係可以擺門口你自己貪心拎走佢
私樓唔上得樓冇得擺就話可以
進入250m範圍已經到達倒數定,上埋樓頂多剩三兩分鐘,自己格硬講到人地阻你十分鐘去合理化自己拎人個餐
係商場嘆冷氣嘆左2 個鐘都冇單
我計到樓下先按到達 即時電話提醒先再起步
上到去無論淨幾多分鐘都係俾咗7分鐘時間個客搵pin
提早7分鐘通知都搵唔到出嚟 咁好明顯你眼前嗰個唔係你要搵嘅人啦
拎返走好合理 之後就係搵唔到客嘅流程
個pin碼一定係喺戶戶送個app度搵到
斷估都唔會收得好埋
搞足7分鐘都搵唔到呢啲情況一個月都唔知會唔會遇到一次
pin碼個設定係保障外賣仔送到正確客度 同時都係保障個客收到餐
雙向嘅啫
搵唔到客流程咪就係嗰7分鐘囉,仲有之後?你點砌到十分鐘?
仲要佢個"到達"你喺附近已經可以到達開始倒數,上埋樓5分鐘都冇啦,你個十分鐘點砌出黎?計埋你d路程?貪埋d小便宜仲講到好合理
咁計10分鐘咪已經俾多咗3分鐘個客囉
講咗係到樓下到達即刻打電話提佢要入pin起計
要貪小便宜就直接餐餐都等7分鐘唔拍門扮搵唔到人啦

正常客要入pin根本唔會搞足5分鐘 可以過時一定係閪客
你睇多次#300我係講搞10分鐘唔係阻10分鐘
可以放門口既單都要拎走唔係貪心係咩倒數完7分鐘唔入數字都可以完成,你自己完成後額外等多3分鐘拎走個餐話人地拖住你十分鐘
3步曲倒數得7分鐘,點樣搞你10分鐘
定係搞十分鐘包埋送餐路程住遠d咪搞你耐d,接到遠單咪單單要拎走
要入pin嘅倒數完可以跳過咩
未中過pin單

倒數完7分鐘不嬲都自行處理
個客叫完外賣唔應門唔睇訊息唔聽電話長達7分鐘係佢責任
搞10分鐘=開app搵個pin碼都搞足10分鐘
唔知你執著住10分鐘呢個數做咩
計多3分鐘已經豪突咗俾客
人地選項有門在有接待處,私樓上唔到去冇位放先自行處理
你自己呃人話冇位放係吹你唔脹既
人地選項有放門外有放接待處,私樓上唔到去冇位放先自行處理
你自己呃人話冇位放係吹你唔脹既
你都一早倒數定,佢一粒鐘先搵到pin碼都唔撚理啦
你自己都可以靠倒數完單,拖極都係7分鐘
講咁撚耐點知話自己未中過pin碼單,原來只係想搵多個籍口呃餐
咪話縱容啲客
備註有寫放門口/揀無接觸送餐就一定掛門口
冇就一定親手交俾個客 咁佢唔出現就自行負返責任

照你做法嘅連7分鐘都唔會等 拍兩吓門冇反應掛門口拉完成做下單
如果7分鐘都交唔到個PIN碼出嚟會唔會係你去錯地方呀
識用外賣APP但開返同一個APP睇PIN碼要一粒鐘?
不如話係個客冇心俾PIN碼想屈我哋冇送到呃餐好過啦
幫人叫餐好出奇?
我試過無接觸送餐,但要問客拎pin,唯有敲門問
乜袋鼠打電話係跟個送餐地址屋企電話唔係跟落單個人?
一路都話到樓下打電話通知定要pin碼

7分鐘內開個app對你嚟講好困難咩?
6 月 14 日嚟拎免費糭券啦!

日期:6 月 14 日
時間:15:00 - 16:30
可換領糭券的戶戶小廚:
- 發祥街10號李鄭屋商場 地下102 號舖
- 將軍澳南唐賢街33號澳南海岸Capri Place G13及B05號舖
- 屯門建豐街4號(悦品度假酒店)地下1號舖
- 鰂魚涌英皇道1048-1056號東滙坊LG樓LG 045-50號舖

*糭券數量有限,先到先得
*每個外送專員編號只限領取一張糭券
*如帳戶不符合規定,將無法換領糭券。必須在過去 1 個月內完成至少 1 張訂單。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞