Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (121) Foodpanda違反競爭法

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
對你黎講冇貼士冇利是就係閪客
所以你只能夠大部份時間做衰格
邊個話過未上樓就問定code
應該要俾埋個餐我食再請我入屋飲碗糖水

啱聽唔啱聽
炒餐師 - 幽默大師2023
呃餐師 - 轉角遇見貓
空運師 - 1137癲佬
所以我咪問佢,係咪當住個客面都夠薑收返個餐走人

做得出嘅話,抵佢有餐開
仲嘈緊
一時又未到就要客俾咗code先
一時又知要等吓就哩埋等倒數
不如你唔好咁多假設 搞咁耐都搵唔到code本身都唔常見
你係要信見到要入code就存心想拎走個餐嘅就唔好咁多廢話加咁多前設嚟問 答完又唔啱你心水

唔係無接觸就緊係面對面俾餐同俾code
打個電話提定又覺得講兩句好阻你幾十秒多嚿餘

提前通知定啲客搵定個code變咗提早問客拎定個code準時呃餐
要入我存心呃餐嘅講法仲多過萬花筒
https://www.facebook.com/groups/2357053557843471/posts/3510403679175114
明明好多情況會出現面前個人唔係target又唔信
一味死屈存心想食咗個餐
你咪又係答埋d廢話去掩飾自己既貪念
我冇碼搵cs拉完成我係影左幾張相畀cs證明個地方係app寫既地址,唔係你自己判斷人地玩野寫錯地址就拎走個餐
又係呢條友,前排先話畀熊貓炒左佢講野既可信程度好令人懷疑

人地都係話跟地址送

客人/cs打黎問咪叫佢跟返佢自己寫既地址自己去拎返
邊度有叫你拎走人地寫錯地址係有責任自己出門口去拎返,未至於成個餐冇左
從來都係得一個重點,就係你係咪當面做

你所謂「咁多假設」,都係用嚟搞清楚你係咪光明正大咁對啲客啫

仲有,所謂「咁多假設」,其實係同一次送餐入面嘅一連串行動,唔好講到我設計好多唔同情境嚟刁難你咁

我欣賞你有吉士,you earned your meal,咁都唔滿意?
無單既屌

有前科 唔知幾時得罪咗佢
一有位就想入我屈我偷餐
人如其名 癲佬
我都有親身經歷 信不信由你
可能你平時唔見人都係掉喺門口就走咪未試過知道啲客錯地址囉
冇pin碼都交餐咪形同虛設 係咪貪入數字好玩
到樓下搵定cs 等得嚟落樓自動完成得 問都唔使問個客拎code
如果搵佢唔到都無辦法
跟返搵唔到客流程就自行處理
假定咗我一早攞定code唔肯俾就哩埋叫一連串行動 唔算設計情境
我就冇你咁多鬼祟諗頭
主動等倒數嘅會覺得啲客阻幾分鐘要懲罰
一個跣手報cs咪一樣拎得走

小人之心 自己想慳時間是硬道理

為屈而屈都唔撚make sense 唔知要有幾高智能先會信呢個講法
跟返搵唔到客流程係放門口
自行處理咪即係貪心囉🤣

我有話唔算咩?我否定緊「好多」之嘛

原來弱智,唔浪費時間了
邊個唔想慳時間,唔係單單都咁順,有時係要焗等
係你自己講到明阻你幾分鐘就開佢餐咁都叫屈
幾分鐘賺個餐仲要扮受害者被人拖住幾分鐘做少單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞