歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (186) 俾錢前請諮詢伴侶、父母、性器官及大腦

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
香港邊度訂造模型櫃抵玩?
一講抄fgo就會剌中福仔巴個心架啦
其實都唔係叫蠶蝕既
只係多左人入坑
而新入坑個諗法變左主流姐
唔岩睇咪唔睇囉
話說當年高中我drop咗chemistry, 啲本來係chem堂嘅timeslot就變咗做「自修堂」咁嘅嘢
個「自修堂」其實就係趕晒啲人上圖書館做功課或者溫書
我自己多數就拎啲濕鳩課外書揭下
流行小說, 人物傳記, 自然圖鑑, 甚至食譜我都會揭下
我強調係「揭下」, 因為我其實睇字好慢, 好唔專心冇乜耐性
知道佢大概講咩, 真係會好奇先會睇落嗰啲
所以日子一耐咗就或多或少會知道啲當時冇youtube kol冇sns嘅年代冇乜人知道嘅冷知識
即係有段時間我就係同學之間嘅「老高」咁上下嘅人, 高中嗰陣啲friend事無大小都會問下我知唔知嗰樣咩嚟
所以我好清楚kol開始散播某啲內容嘅時候有幾多個人見解嘅潤色
有邊啲point某個人兄make
因為我都聽到多過一條友講同一樣見解
慢慢就開始明其實kol喱個名真係好中
真係睇完片就會想repeat
我如果心情唔好challenge人哋個point就會hang機
有無谷阿莫式懶人包

世嘉不嬲柒開都無辦法
就算唔係革命
你睇佢家機隻新作都係死得

想食老本好心學capcom
正正經經落本重制好過
咁的確認我份人比較自我中心同自私
所以先會稱喱個現象做蠶蝕
福巴之前出過長文表達對sega既又愛又恨架啦
6位數
香港訂佢地都係幫你去果到落訂再造
其實櫻花革命我冇你哋諗得咁沉醉
我只不過係一個手痕嘅3D CAD佬
By the way, 我反Fate(由喺圖書館拎起神話書嗰刻起)
果到 問過要1000蚊做到我要做既野,但佢要1皮最低消費
其實我同意你用「蠶蝕」呢個字眼
呢個唔係入唔入坑既問題
而係如果將水星「高達」既element 抆走,佢係一個1999 既作品黎,長遠如果多幾個呢d 咁既作品,對觀眾絕對唔係好事黎

anyway,準備熄機收工
終於有人講到個重點
依條廢柴你個檔期唔係年番你唔好諗住佢寫啲野見得人
有少少唔同既,起碼會有人上門度尺先
不過的確最後都係殊途同歸
搵fgo間公司寫驚是咪on9
搵你寫
好嬲好嬲
又準備要睇生放送有咩抽

Fate我主要就係想睇下可以點改啲歷史人物又圓到個故

可能我無咩所謂既原作包袱
所以高達我都分得好開去睇
認真就算build次元霸王流
除咗後面集集大叫射顏色光條
我感想係唔差
如果鍾意睇呢d "crossover" 野,我推介睇憂國的莫里亞提
唔係歷史人物,但將兩套出名既小說配合歷史事件串埋一齊

而且男主好靚仔
次次唔講模型就推得好快
劇情睇下邊個寫啦
但打飛機就一定
我對fgo又愛又恨
已經睇唔明二部七章up咩春了雖然
但見到以前中意d角色仲可以出落去就會繼續撐了
又到試膽時間 走先
而家個ac已經半放棄
劇情睇片算
利申非重課
開定下個post 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞