歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (186) 俾錢前請諮詢伴侶、父母、性器官及大腦

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
你可以1/350 驅逐艦, pt boat
橫濱隻1:48本身諗住返到香港先買,但見到香港賣成1800蚊即刻去左買單
早知買兩隻返黎幫補下
巴打幾時去?我琴日去乜撚都冇

淨係執咗隻1/144 想扭橫濱限定蛋都冇得扭
果陣4月去1/48大貨,本身淨係買左隻高機動型高達,最後係出面邊睇個show邊諗左半個鐘結果都係shut up and take my money
我就係之前見高機動型都仲大貨 打算買返隻

仆街 點知去到冇埋 賣撚晒

佢延期一年但係又唔補貨
隻龍蝦依家仲可以買

嘩, 平安到步
雖然我唔係八角星人, 但兩盒嘢由地球另一面過嚟兩個禮拜依然靚盒
拆箱都拆得開心啲
先打開盒F-4

考大家眼力, 見唔見到, 出事喇

我屌你個閪, 你個盒咁完美入袋嗰陣就入孿件
唔熟飛機嘅巴打應該以為喱條嘢係槍管, 其實孿咗喱條嘢叫做皮托管
Pitot tube, 又稱空速管, 如字面解釋一樣係用嚟測量飛行速度嘅一條管
算, 反正喱啲撚屌嘢多數都係日後再買黃銅補品
望多兩眼, 一睇

咦, 佢有跟多支是啤架喎, 原諒唔屌唔屌

水貼, 喱個係買Eduard飛機嘅其中一個絕對優勢
就係佢啲水貼貼完係可以撕走面嗰層薄膜嘅
https://youtu.be/tXjyRn0ScCQ?t=117
完成之後只會剩低有墨水嘅圖案部份, 唔會有透明邊
雖然如果熟識多少少轉移貼嘅人就會知唔係啲咩獨門秘技
但喺模型市場嚟講喱種水貼係屈指可數
我以前都用過另一個日本補品牌子係專出喱款水貼, 叫做MYK Design

喱盒係weekend edition, 估到我哋喱啲木咀買完返嚟先會心有餘悸想加補品, 整理好印定俾你班木咀先
相對於weekend edition嘅就係ProfiPACK edition, 我另外喱盒E-4就係ProfiPACK edition
同weekend edition相比多咗兩樣砌飛機性價比最高嘅補品, 艙蓋遮蓋貼紙同彩色駕駛艙蝕刻

說明書都有特別標示, 喱個係weekend edition, 剩係得膠件同水貼

喱個係ProfiPACK edition

射了

同之前買落嗰盒G-10 Erla團聚
捷克勝在有捷克靚女同Eduard
幾時都話捷克好嘢
買盒檯櫈可以多set空白面
其實真係咁樣可以任買咪好想要鉗就俾多$250,唔想要就買通販,有得揀好過無得買又罵有得買又笑咁
政治正確模型
依個系列設定好騎呢
兩個女主都奔三係搞乜
仲有人設塊臉好削,但實物就變左包包臉
今次塊面算好左,拍埋原畫到都唔叫差太遠
建議上某寶買埋sd 既gk 玩 好多都好靚
可以睇下波加曼隔離左右

今日都仲訂到 好多人cancel order
其實只要個制唔灰咗佢就解決咗個問題
隻手好似斷左咁
想問下有冇手鑽推薦?主要係想開窿放蝕刻片 做下改造
但上網唔太見有太多片介紹
冇入黎一排,個Title好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞