歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (186) 俾錢前請諮詢伴侶、父母、性器官及大腦

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
唔夠UC 唔夠戰爭
洗筆水有無味
呢兩集咪戰爭死人
反得仲勁
關咩事
唔好講高達系列
我全部機械人動畫可以睇得明既都唔知有無五套
唔好話富野堆神枱系列
啲角色啲對白可以自己同自己講
上一句同下一句完全對唔上
最受歡迎seed w g
你有帶個腦去睇都睇得好辛苦
但係佢哋啲機夠型咪有商業價值囉
利伸最愛build系列夠無腦
「講黎講去都係兩條基本上無交集既女可以俾佢地腦補百合,同埋memes / 同人」
我對時下acg作品嘅理解就係社交作用多過作品欣賞
點樣先達到社交作用, 其實就同作品主體冇關, 即係「高達」本身冇關
但係同「高達嘅號召力」有關, 你想像下如果佢唔係高達
冇咁強嘅宣傳, 會唔會有咁多人因此而去一齊討論
即係好似壯志凌雲
屌你有幾多人本身係鍾意飛機, 咪又係睇
湯告老師
又唔係去到憎,純粹覺得套野既storytelling 好差
佢既敘事方式同寫contract 差唔多,都係每一段 (每一集) 獨立一句,同上下兩段既關係只係身處係同一份野入面,而cross reference 既位就係某段講左with reference to clause (EP) x 咁
成套野散文都嚴謹過佢
有得睇就覺得足夠
你拍多套age換皮我都受 最緊要部機比多啲型嘅畫面
有仗打 有血流 有模砌
我都唔明,我自己都有睇故事我絛乜意見
不過我對大河果種係鳩唔係都搞gimmick搵話題既手法麻麻地
次次係個尾到整D好似好震撼既野,下集就草草了事
又唔係噃
作為uc系列擁躉,呢兩集我睇得幾c服喎
seed w g ibo 就算幾logically unsound 都好,起碼你都大概見到條story line 同埋角色互動
呢套野既story line 同無存在無分別,角色好多但係個個只係工具人咁
呢個都真
例如grandblue 咁,搞笑番但post 1 推左幾年都未推到1001
講返先我唔係踩的作品
只不過係話你要去欣賞佢俾到啲咩你
成日講鐵血降智推劇情
但係有邊套唔係
W五飛降唔降智
0083打打下走去幫對面整機降唔降智
直接講句馬沙俾料寶少都係降唔降智推劇情
點解得鐵血俾人提住講
好大程度係福仔巴講既社交性
大家要學識係睇故唔好駁故
仲有之前好似有巴打分享過邊間船運公司可以運油過去
agree.
成套嘢個節奏係好怪
第一季尾拍完蕃茄,諗住第二季會直接變調嚟料,點知又好似冇嘢發生過咁柴娃娃返幾集先
請問有d咩係回應緊呢個時期
要睇爽片整多幾套MJP 已經好好
你睇返其實套套做法都係一樣有工具人
Seed揸電擊個條友同基拉一開始班fd味又係工具人
Grandblue婊子線已收皮
都係個句商業成唔成功同套野好唔好睇其實係無直接關係
你睇下鬼滅就知
依個年代想賣得出主要係睇你夠唔夠話題
有無得打個卡呃like
果陣條pv以為勁多機又加首起剛歌以為開戰 點知第一集躺撚晒
工具人得黎都會有自己既story arc 先
尼哥路係一個鋼琴友,佢死左之後有促使阿斯蘭成長,同埋佢屋企人對地連既態度
基拉班friend 同理

水星既配角就有少少唔同,佢地存在既意義就好似打機既NPC 咁,需要有條友去到某個時點講某句對白,所以就要存在
佢地如果唔存在,個plot 仍然可以行到落去,例如決鬥委員會果兩條友咁
大河內永遠都係咁
最後幾集塞一大堆野再大反轉
呢家根本革命機咁
還我毒島大人
其實道理就真係好簡單
但講出嚟就掃興(我想講「侵」但我唔知電腦有冇喱隻字)架喇
即係好似咁多嗰啲撚屌莫阿谷式撚屌速食片, 仲要再1.5倍速, 兩倍速播
為啲咩人服務, 點解做到周圍都係咁大需求
無非都係為作成為食飯話題
點解會本身冇睇, 本身唔自己去睇
亞洲區嘅學生填鴨式教育生活係點相信大家好清楚
返緊工嘅就更加清楚, 每個人一日就得24個鐘
你有心都冇力啦
而家擺到明有一套宣傳海報通街貼, 食物包裝又有, SNS周圍都有廣告
又唔洗捱舊作, 冇需要理咩前文後理
踩落去一睇, 嘩咁撚唔知點嘅, 但係啲畫面好似好爆喎, 貼俾Friend先
貼上status先, 補返句牙敗先
下次食飯一人一句估下條黑妹大脾有幾粗又過一round
大家happy happy下個weekend再聚

心照啦唔講喇, 唔啱聽繼續負皮啦
clarify返先, 我唔係話緊我reply嗰位牆角巴負皮
次次一講喱啲就陰啲陰啲收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞