歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (186) 俾錢前請諮詢伴侶、父母、性器官及大腦

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有買金屬綠油眼
利申有睇NYC
唔熟你支筆 因為呢啲筆水至油都性都有 包裝又差唔多
基本上一定要睇字/搵夠料先買
唔係太信老細/店員一口up得出點用
溶到油性一係超大力一係唔係酒精嚟

要滲線揀返另外兩隻
same
唔好意思,唔識日文,呢度寫即係水性筆可以用番水性油上面,琺瑯油同硝基油就唔得?

唔該晒
一係就琺瑯油,
怕爆膠風險既就買水性油例如av油黎滲
唔該巴打
你調轉咗
你噴咗硝基油, 用琺瑯油黎滲線
咁擦滲線咪唔會抹走硝基油
比日文你方便繼續買筆
左至右
水琺油
如果係紅綠藍眼我依家多數螢光溝金屬 成日覺得金屬定糖果都係比貼紙屌打
支gm300 係油性去漆用

滲線要搵明朝既劍去斬清朝既官,同朝代會溝埋一齊
轉番用田宮滲線液了
呢個比喻好正
收到,唔該晒
因為影得唔清楚,都係估估下 下次乾燥少少再做同一樣野實驗下
LM開po問爆膠
多謝關心
用之前有搖黎用,啲白電油都係用得小
爆膠嘅最大因素係膠件嘅應力而唔係有冇搖勻
膠件嘅應力即係組件同組件之間互相拉扯嘅力
即係好似你上一口螺絲入螺絲窿到, 事實上係撐開緊個窿
膠件嘅榫同窿, C形扣件都係一樣, 零件本身係受緊力
受應力影響嘅膠件表面係有微細嘅裂紋
溶劑係會滲入去侵蝕膠件, 失去強度嘅膠件喺應力作用之下喱啲裂紋就會愈撐愈大
最後爆膠
即係好似蜘蛛俠拉停架metro 咁, 你喺蜘蛛俠俾力叫晒春嗰陣
忽然間插佢個鼻, 成架車就會衝落橋

所以你最應該留意嘅係零件扣得緊嘅地方而唔係有冇搖勻
其實你自己試下撳曲個膠框之後油啲GM300上去就明
呢個真
千祈唔畀啲滲線液/溶劑滲咗去啲關節或樁位,我以前爆親都係衰呢樣
不過佢搖勻先滲都有幫助嘅,未搖勻,索上嚟嘅都係溶劑,咁就會上唔夠顏色,就有可能死落爛落而落多咗同滲都周圍都係
做咩鳩講gg俠
睇緊正經野笑左出黎
仲要插佢個鼻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞