歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (186) 俾錢前請諮詢伴侶、父母、性器官及大腦

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
買時唔知冇保...

又交智商稅
出氣個pressure gauge個數唔關事架喎
哦梳啱啱先睇片,咁多數係粒pressure switch壞啫,唔難換嘅係要搵件姐
想問問手油Marker 基本高達色應該買返Mr Hobby 好定係而家有d大陸牌子出既都Ok,唔該晒
唔買
咪撚買marker
其實真係好少壞呢啲簡單機械嚟,差唔多0電子嘢
可能只係撞到/啲線焊得衰接觸不良
買油買筆手油好過marker
如果真係想方便用marker的話
用過下迪斯派d marker都ok嘅...
唔會大面積油既,都係補補d位或者油d detail 位,因為家中環境唔方便開檀上油
都係嗰句
你買幾枝油,例如citadel,加一兩枝筆,手油效果我覺得好過用marker
但如果真係想嘅,咁marker都冇話唔得
硬頭嘅gundam marker嚴重不推薦,唯一用法就係吱出黎手油
黑白紅藍黃金銀銅+丸筆
我搵緊sparmax台灣個邊睇下寄唔寄到佢個原裝零件俾我 我再叫個師傅幫我試下換 BTW 多謝ching
係呀 所以買個時又覺得佢有道理
今次應該可能衰係唯一一個難換既零件手上
買咗廿幾支marker 想去驗下腦
一樣
如果個巴打真係打算用marker的話我就準備問佢有冇問題收我d筆架喇
有時諗過買返支marker噴槍返黎噴晒佢
唔係痴住支筆就得?
唔好為左令自己犯下既錯變得冇咁錯而浪費錢
柒左要認,作為補償見人講就大力去屌鳩佢
想問一下 gundam marker 滲線筆,mr weathering可以用咩抹,手上得白電油
另外 神剪/剪要 用完上油保養係上咩油好,godhand 專用油近排好似真係未見過
淘左幾支迪斯派 marker 試下先,我本身都有泵有噴筆,不過人大左就唔想搞咁多野,簡簡清埋以前買落既模型
認柒懺悔區

我認當年買左堆筆
玩到壽屋囡囡斷左隻腳
跟住諗住唔好浪費買埋marker噴槍
一上消光溶鳩曬

對唔 住
gundam marker 係油性果隻可以用擦膠或者 mr hobby果支GM300P
mr weathering就x20 白電油
可能拍下佢又好返拆開個殼拍兩下有電線嗰揪嘢
轉會了轉會了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞