巨商2023回巨心得2 (竟然開到2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
麒麟
唔係執唔執著
純粹日本無課要起家 選擇太少
比得呢個答案你, 係因為我已經試過哂3號位用其他野, 其他將你要吸升/ 單打升係難到癲 + 你要另外解決無法對空嘅問題
-> 阿莫世一 -> 但係冇裝 冇抗 = 廢 + 本願志已經夠坦
-> 源屎將軍 -> 勁 但係黑龍3轉仲勁
-> 梵天丸 -> 冇裝 冇抗 = 被秒殺, 有裝 有抗 = 都係比人秒殺
-> 戰鳳丸 -> 就算3轉都係廢
將位得3個
黑龍 (換馬車) - 本願志 (坦位->換台男) - 最後一個位點都係要阪1起家 (武道場過段升1轉主)
揀貂嬋主要原因係
1. 順便用埋隻阪黎合野 變反多一個將位
2. 幫馬車回魔用 劉邦強化版 + 用少幾隻MP女
3. 強化整體水隊 -> 將來有錢變成龜天掛機隊
4. 囡囡=加分

不過當然你可以合其他野,例如孟獲, 印度三眼佬, (但係要注意嘅就係成隊會變左屬性) 其他考慮因素就係日本起家所送比你嘅資源最好用哂 (即係黑龍車/ 地震車), 然後4國最後轉成台男就ok,因為台柱真係好好用
其實 除左台起手 其他起手都一律係辛苦 on9
唔會除左台既國家起手 因為曬時間
一隻雷3已經贏到開巷魚人打到2046你仲係到撚緊2轉
出唔到天王=無遊戲體驗只有被game撚
日本起手唯一建議重玩
我都係第一次見人建議咁玩得罪講句
真係搵新手笨 浪費時間金錢
無課強烈建議朝出金/台出巨,雷公
其實上個post已經有人google link都掉埋出黎
基本上而家起手得一條路其他路都係曬時間曬金錢多鳩餘
當然你時間多 錢多係無問題嘅 睇下捱唔捱到囉
係唔係舊代理換新代理嗰隻?
定純粹無ota?
幾時變左我建議人咁玩 做乜笠我帽
佢玩日本問點玩我純粹分享我點玩
戴反頂帽先
-> 無課梗係唔好日本起手
-> 有天王梗係易升好多 但係我唔係天王起家答你唔到
-> 仲有講多次我係國際服 價位未必同台/私服一樣
除非好似我咁中意日本起家
我每次都係日本嫁啦 辛苦都係要玩日本嫁啦
對巨商唔夠愛一律台起手 有無課都係咁話日本起手真係頭都痛埋 我一個星期打到嘅野 日起手應該一個月都打唔到
如果純粹想玩返玩返N年前個版本2轉打天下,無諗住玩神獸天王冥王重溫舊夢1個月既話
咩國就睇自己以前鐘意咩將

如果唔係,朝鮮金仔可以話係必須品
點都要有,同埋2轉時代權2大件夾抵食,又係朝鮮既
唔係既話我諗打到飛虎就完
同埋日本真係無必出既將
好多新手問有咩將必須出
老手通常答金巨孔燕
無一隻係日本
所以日本起手唯一建議重玩(無課)
主狐娃+healer雷珠+雷3farm魚人
金巨其實都唔算係必須
你唔係暴走打怪 其實用處唔大
而無課 依條路係必然最快賺神石上馬上天王
除非對日本特別有愛
有特殊玩法
4國入面日本cp值最低
你都岩既,可以話台/朝算cp值最高
覺雷真係好洗好用
去到20萬經怪先淘汰
之前斷斷續續玩左好多次國巨
想問下如果馬同雀升到22x左右
建唔建議升到250先轉
定早d轉左佢體驗下其他野好d
D點數會唔會同250差好遠。。。
朝其實都難搞魚人又打唔到
你話明都仲可以用燕封冰牆越級打下怪
去計點網計下
如果覺得辛苦升唔到咪合
我都係250馬 22x虎合
但最後係有啲後悔嘅
不過而家興多打手 都唔差個小小點
你會唔會想重升呀,同埋會唔會好覺得差少少點差好遠
合左都無得炒 所以返唔到轉頭架喇
都係個句 而家興多打手 一隻主力差幾十點其實都唔係好大分別
200 200合就大分別
朝有李舜臣,低配既麒麟
有坦有輸出
不過輸出都係娃娃/雷電G啦

不過我都係台灣起手
覺雷先係最強坦+控場
收到大佬,研究下先
2轉將既輸出太唔入流了
純粹無ota
我由台巨開ser 開始玩,一出天王即合,得560點左右

而家都打到260,新boss都打到

除非你完美主義/想谷多啲啲,差啲點我覺得對打怪影響唔大

除咗敏捷,因為每1000點有多2%暴擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞