巨商2023回巨心得2 (竟然開到2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
呢個post係懶人包for退巨一段日子/好耐之前玩過巨商既人睇 歡迎大家交流指正下

神獸:朱雀/白虎/青龍/玄武
呢4隻可以合做麒麟再上天王
基本上如果想玩到依加版本既新野 天王基本上係必備係爭在揀邊隻 當年封印書因為係要抽所以合一隻馬(麒麟)係超貴 依加商城已經可以買

天王:雀天/虎天/龜天/龍天 (麒麟+1神獸)
呢4隻冇話邊隻勁啲 大家功能上唔同
雀天:高傷/打王/刷兵快/朱雀易升
虎天:刷兵最快/坦
龜天:可坦可輸出/多數用黎掛機/升lv慢
龍天:天地通殺/前期廢+裝貴

簡單黎講雀天虎天起手係最合適 因為合龍天同龜天分別要青龍同玄武都比較難升 所以多數都係用天王帶

冥王:凶獸 > 覺醒凶獸 > 冥王

日冥:坦/頂晒天地怪/打王
台冥:召隻坦可以引怪打佢(刷怪升lv用)
明冥:配合虎天陣輸出可對空
朝冥:龍天陣用 對天降抗
印冥:天地降抗(可疊陰念)

印冥比較特別係印神獸再合

傳說將帥:4隻二轉/三轉將合做一隻 功能有好多 可以上52巨商睇翻 有刷怪/抗王/輔助等等

屬性:風剋雷 雷剋水 水剋火 火剋風

巨集:用Mouse粒制set好晒 禁一下自動打

Server:台巨/國巨/熱巨/大商人

4個都玩過 4個都有優缺睇你要咩
台巨:最新/開始多福利/多外掛/升lv慢
最頂唔順係啲外掛…掛到其實打料賺既水位少左好多… 唔明GM點解唔搞搞佢

國巨:冇外掛/價格穩定/英文
我玩果陣點品不可易 升完信好似都係只可以解一樣 所以成個節奏好慢.. 但如果長玩可以考慮 等國巨巴打補充 我唔算熟

熱巨:版本太舊/可玩雙天王/物價爆晒/私服6-9倍經
應該係大陸人主理 現階段唔建議

大商人:版本中間/物價穩定/升lv快/私服
大商人私服都係6-9倍經咁上下 今次退巨玩佢 比較岩啲翻工冇乜時間既人玩(我)合天王唔洗300幾HKD就可以了 岩比啲完夢既人試一試 但始終唔係台巨 係私服 風險自己衡量

我都係多次入巨退巨 每次都冇玩到最頂 今次回巨share下 (今次主要係台巨+大商人)有人睇我再講多啲

歡迎大家留言分享/指正 小弟廿年前800Gash月費開始玩(雖然玩唔勁)歡迎吹下水

竟然開到2
多謝大家賞面 和氣討論
留名 細過有玩 當時出到神獸就棄驚

上年買左個ac 玩下神獸sm返當時打唔贏既怪 刷下5連槍

當完下細個心願 而家又半棄態度

有隻240龜天 準備合隻明冥 已經放棄250先合 升到200就算 好那辛苦

ps 台巨
台男起手係唔係要隻雷公3 王巨 就可以專心升100信 再出隻馬?
新post 有冇巴打方便share 國巨225/235裝而家幾錢
200/250lv 陰陽師+高武,放到技扣抗
同埋主角有狐娃+1~2隻mp女
但一樣係打唔到天怪
除左Server問題 我見好多巴打遇到起手問題 咁我一次打個懶人包For大家起手 Server點揀自己選擇各有各好 可以爬文或者睇翻 #450

回巨流程第一步:

首先邊個國家我個人覺得分別不大 完整陣容基本上每個國都要轉一次 但4國一定要揀一個我都建議台男起手 因為150Lv轉職有得召喚條柱出黎(可坦可回血)

然後就係升信用度!因為神獸要100信 兇獸要95信 所以基本上係解任解到100信再講 詳情啲任/資料可以上52巨商

咁係做任期間佢會送啲將帥(1/2轉)比你 咁就睇你係咩國家 所以基本上都打到任 加上不同server 都會送啲起手武器比你 基本上都好好打

咁打到100信就可以練神獸 咁條路就有2種
1. 課金買馬套(麒麟材料套姐係4神獸石+料+封書)
2. 買封書神根合神獸 自己將4神獸升做200再整石

咁其實我都係建議1 因為某啲ser馬套都唔貴 2就會平少少 但曬好多時間 因為冇兵陣係好難升某啲神獸

咁合完馬就要合天王啦 天王=馬+神獸+材料
(完美=2隻250lv)(唔想晒時間=2隻200lv)咁完美既天王就多點啲

雀天=馬+朱雀
虎天=馬+白虎
如此類推 咁就可以再諗第二步 有人睇再打

跟住以下2個網就真係好實用第1個叫52巨商 基本上95%以上既巨商資料你都會搵到 第2個係韓仔整既網 計你合野轉職有幾多點 好實用

52巨商:http://www.52jushang.com/ 睇PC版

計點網:https://gerinee.com/calc/stats?name=신수%20아이라바타
同埋治療師+武器 起手會方便啲
如果打算課隻馬仲駛唔駛買治療師
其實咩ser都有新手武 都夠既睇下你想唔想輕鬆啲

馬都夠 如果你直接課
啱啱想登入返 佢無啦啦話咩輸入應用程式所產生的六位數驗證碼

咩黎
係唔係有治療師分別在於唔駛解任拎隻娃娃?
你可以咁理解 多隻打手 但你專注升馬我覺得可以唔洗
台巨?
yes ar 我無論點登入都好都係要我用呢個咩六位數密碼
send咗email問佢
thx 但係我連會員中心都登入唔到
以前玩過,但一路都係玩玩下停
除左略略知d control之外基本上好多嘢都唔識
有無攻略可以跟住玩?
好癲,巨商post推到1001
台巨咩名,加好友
一天一冥+天套冥套呢樓主?台同大分別幾錢
最近feel到台巨多左人玩
大巨詳細答你

天王:350HKD左右

冥王:千幾 (因為封珠7.5 / 封書11)咁上下

高武+符:睇邊隻 800-1000

天王套戒:2000幾

台巨合天王冥王應該差唔多3倍

高武符台巨可能平少少 天王套台巨市價都唔平 等其他巴打補充

不過你合完一隻冥就會有第2隻之後就會合埋印冥

國巨啲235 裝貴到癲
未開 今晚攪下。尋日開唔到驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞