[Sony/罪大滔天]相機用家討論區之show blocked user - 貓sir

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
想買支35 1.4玩
有無巴打知邊度抵屌?
有無師兄放laea4
約6000budget (會睇埋二手)
a6000 kit + sigma 30mm/sony 35mm
有無推薦其他機鏡組合?
都係旅行行山 影景同人

可以考慮加多少少budget上a6000 + 1670z
特登買多枝30mm係想玩大光圈?

F4 不了

唔係下下都要大光圈既....
行山求輕便1670幾啱使

我都想罪大出枝1670 F2.8
但出得都老鍊咁大枝
但依家要蕉佢方便輕巧真係焗住要1670Z

想玩咪試下Sal1650/sigma1750f2.8
幾抵屌,有d重但接受到
想請問以下兩枝sony鏡影夜景/極光啱唔啱用
SEL16F28
SEL35F18
如果其他牌子有無更好選擇?
SEL16F28
SEL35F18

唔記得講,而家用緊A6300
約6000budget (會睇埋二手)
a6000 kit + sigma 30mm/sony 35mm
有無推薦其他機鏡組合?
都係旅行行山 影景同人

可以考慮加多少少budget上a6000 + 1670z
特登買多枝30mm係想玩大光圈?

F4 不了

唔係下下都要大光圈既....
行山求輕便1670幾啱使

我都想罪大出枝1670 F2.8
但出得都老鍊咁大枝
但依家要蕉佢方便輕巧真係焗住要1670Z

想玩咪試下Sal1650/sigma1750f2.8
幾抵屌,有d重但接受到

sigma係咪要加mc11接環?
SEL16F28
SEL35F18

Sel35 不如 sigma 30 f1.4
SEL16F28
SEL35F18

sigma 30 f2.8定f1.4好
SEL16F28
SEL35F18

sigma 30 f2.8定f1.4好

1.4 喇仲洗問
有冇人熟filter, 剛剛收左支16-70z, 想配返個filter, 上網睇hoya好似幾好, 有冇人用過?諗住買個普通UV filter+HD CPL
有冇人熟filter, 剛剛收左支16-70z, 想配返個filter, 上網睇hoya好似幾好, 有冇人用過?諗住買個普通UV filter+HD CPL

b+w
有無巴打用緊fe 35 1.4
可以分享心得?

想買支大光圈定焦
掙扎緊呢支定sigma 35 1.4 art
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
另想問其實影夜景影極光係咪用定焦好d?
手上得枝kit鏡
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

用緊支色馬,對焦冇FE果支咁快
但好sharp
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
手上得枝kit鏡

首要買支腳架先
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
手上得枝kit鏡

首要買支腳架先

呢個啱
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

即係爽皮就fe35 1.4
本身用a7II對焦都唔係快
睇過肥花兩支鏡嘅對決
fe果支紫邊好勁,不過我都應該會買
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
手上得枝kit鏡

首要買支腳架先

有 問到人借
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

睇過肥花兩支鏡嘅對決

師兄,就送你一程
入FE啦,有買貴冇買錯
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

睇過肥花兩支鏡嘅對決

師兄,就送你一程
入FE啦,有買貴冇買錯

應該九月先入手
未出糧同埋未格價
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
手上得枝kit鏡

求指教
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

睇過肥花兩支鏡嘅對決

師兄,就送你一程
入FE啦,有買貴冇買錯

sigma 同fe 對焦都唔快得好多
不過我都係買左fe 果支
SEL16F28
SEL35F18

唔該你先
手上得枝kit鏡

求指教

定焦成像會好d
最緊要應該係大光圈
定焦多數大光圈
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

睇過肥花兩支鏡嘅對決

師兄,就送你一程
入FE啦,有買貴冇買錯

FE果支除左紫邊勁同埋重之外
應該都無乜大缺點啦?
可以分享心得?

想買支大光圈定焦

但好sharp

睇過肥花兩支鏡嘅對決

師兄,就送你一程
入FE啦,有買貴冇買錯

FE果支除左紫邊勁同埋重之外
應該都無乜大缺點啦?

開心使用中,長插
可能我好力,唔覺重
界手得黎散景幾柔
之前都掙托死馬,但見網評走焦多
最後都FE,貴都抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞