[Sony/罪大滔天]相機用家討論區之show blocked user - 貓sir

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
同我上司
交換左支鏡黎玩兩日

我比左支Loxia 35佢
佢比支35 .4我

35.4 大碌到

真係好大碌 我放唔落袋而家
同我上司
交換左支鏡黎玩兩日

我比左支Loxia 35佢
佢比支35 .4我

35.4 大碌到

真係好大碌 我放唔落袋而家

又貴又重 真係不了
反而loxia 35
啱先去完日本旅行,用開NIKON,今次用部新買的RX1003影相,想問下大家執SONY D相點執個層灰 唔該
Apsc 50mm以上大家用緊邊枝多
放左枝1670 買左24z想買多枝tele

FE 55.8
Apsc 50mm以上大家用緊邊枝多
放左枝1670 買左24z想買多枝tele

FE 55.8

Apsc梗係sel50.8 oss
平靚正
啱先去完日本旅行,用開NIKON,今次用部新買的RX1003影相,想問下大家執SONY D相點執個層灰 唔該

提高對比/清晰度?

有冇啲例子可以俾嚟睇,之前都聽過,但自己就咁睇相又唔識分

算撚數啦答完又問過
答過又要問

你肯放你直出config 未
巴打知唔知水貨鏡攞上sony清塵幾錢

算撚數啦答完又問過
答過又要問

人哋又唔係問你 你嘈乜撚
巴打知唔知水貨鏡攞上sony清塵幾錢

公價黎

算撚數啦答完又問過
答過又要問

除咗rx100二代明顯比較沉色
rx100 3 4 5唔灰

算撚數啦答完又問過
答過又要問

除咗rx100二代明顯比較沉色
rx100 3 4 5唔灰

可能電腦MON問題,今晚直出UP上黎
屌你老母貓sir好撚煩
rx78巴打 我買左n20mm f2.8 d 之後先發現好似同ais 版有分別 但 d 版平過 ais 版好多 你一開始係咪想推薦 ais 版?
a6000想玩長焦係咪得55210

畢直三四千

畢直三四千

要對焦快同準黎講 呢個畢直係得55210
可以接受對焦慢 就可以用 canon 70-200 f4 nonis 轉接 或者
轉接minolta 70-210 f4
可以接受手動對焦 就大把鏡揀

畢直三四千

可以接受對焦慢 就可以用 canon 70-200 f4 nonis 轉接 或者

手動鏡係e mount定係都要轉接?大概有邊啲牌子?

畢直三四千

要轉接 幾乎你講得出既牌子都有得轉

畢直三四千

要轉接 幾乎你講得出既牌子都有得轉

search下先

等左幾日個轉接環終於到手
新相機新鏡頭

好靚仔
轉接環加埋用左幾錢

vm40mm f1.4 全新2888港紙
個轉接環幾實淨 有得轉正常mode 同 微距mode 淘寶165人仔

巴打你個轉接環易唔易扭出扭入 我個個好實 想換一個
新手想買枝鏡for街拍/自然風景/人像 求介紹
本身有枝mf鏡有啲wide

等左幾日個轉接環終於到手
新相機新鏡頭

好靚仔
轉接環加埋用左幾錢

vm40mm f1.4 全新2888港紙
個轉接環幾實淨 有得轉正常mode 同 微距mode 淘寶165人仔

巴打你個轉接環易唔易扭出扭入 我個個好實 想換一個

咩叫扭出扭入? 反正對焦都係扭支鏡
你話正常mode 轉 微距mode 個陣扭嗰個環實唔實?
我覺得應該算實 但係未去到唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞