[Sony/罪大滔天]相機用家討論區之show blocked user - 貓sir

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
窮學生想畢拍時有枝大光圈影相
平價之選係咪得FE50f1.8?

a7ii
點解1670z 個2手價會咁撚硬
搞到想放撚左佢

主要有萬惡嘅蔡司icon加持啩

我都睇中左

有支幾年前係日本買既1670, 而家放到幾錢

今日入左a7r2

巴打邊到出?

我都想出

星星city
17.x k淨機左右,買埋Metabones

本身用開canon 加 nex7, 鏡群夠玩

星際邊間好?

17K幾好
a6300+1670z 係咪夠用?我主要影景 影貓 唔拍片 定a6000已經夠?

呢支垃圾咪撚買
a6300+1670z 係咪夠用?我主要影景 影貓 唔拍片 定a6000已經夠?

夠錢就上到a63啦

呢支垃圾咪撚買

咁大圈光人像有咩選擇?
入手左sel24f18z 所以依家想放左枝1760z
今年一月頭買拎左一次去旅行之後就長插24z
https://t.me/hltamm

A6000都夠做
而家個價非常抵玩

呢支垃圾咪撚買

咁大圈光人像有咩選擇?

85f1.8

呢支垃圾咪撚買

咁大圈光人像有咩選擇?

玩舊鏡
搞到想放撚左佢

我都睇中左

今日入左a7r2

巴打邊到出?

我都想出

星星city

星際邊間好?

17K幾好

搞到想放撚左佢

我都睇中左

今日入左a7r2

巴打邊到出?

我都想出

星星city

星際邊間好?

17K幾好

有冇巴打入咗支1635gm

出年三月會去北歐睇極光,諗住入呢支鏡,定係有更好選擇,畢直不限

利申: A7R2用家

出年三月會去北歐睇極光,諗住入呢支鏡,定係有更好選擇,畢直不限

北歐好似12-24好用d

正呀去北歐

畢直不限入哂2470GM, 1635GM同12-24

正呀去北歐

畢直不限入哂2470GM, 1635GM同12-24

a7ii 有冇咩廣角鏡推薦
budget 4000左右
去旅行想買部DC旁身, 想問下而家平平地入部RX100 III好唔好

呢支垃圾咪撚買

咁大圈光人像有咩選擇?

玩舊鏡

rollei 50mm f1.8 HFT

呢支垃圾咪撚買

咁大圈光人像有咩選擇?

玩舊鏡

rollei 50mm f1.8 HFT

nikon 50.4
minolta 58.4
contax 50.7
有冇人同我一樣成手老鏡 一枝自動對焦都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞