[Sony/罪大滔天]相機用家討論區之show blocked user - 貓sir

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
未用過SONY機而家想買A7R2 +1670z

大家點睇?

1670z is apsc 鏡

咁多傻人research都唔做下

SORRY SEL1670Z先岩

http://www.sony.com.hk/zh/electronics/camera-lenses/sel1670z/specifications
係咪呢支?你睇下格式嗰度佢有話:
APS-C
雖然我以前都有諗過:1670放落a7rii咁咪好方便?
但係其實1670係APSC鏡嚟

大家點睇?

再次證明你google都懶

大家點睇?

再次證明你google都懶

sorry...我再睇下先

http://www.sony.com.hk/zh/electronics/camera-lenses/sel1670z/specifications
APS-C

thanks....我再睇下先
去旅行想入枝標頭,
唔怕重入Sigma 50 Art 定 FE55.8好?

大家點睇?

想問adaptor 買膠造有冇問題 深水埗買左個鐵好重

支鏡墮地個時 就唔好後悔
去旅行想入枝標頭,
唔怕重入Sigma 50 Art 定 FE55.8好?

講明唔怕重 緊係sigma
有冇人討論下sel 70200 f4 同 70300 f4.5-5.6

70-300我都想買
3000鏡加2手laea4
應該唔過4500
有冇人討論下sel 70200 f4 同 70300 f4.5-5.6

70-300我都想買
應該唔過4500

人地講緊e mount個支

70-300我都想買
應該唔過4500

我用緊70200 F4
影舞台既活動黎講 300mm f4 定70200 f4 好

APS-C

如果係ff 我應該一早衝左
影舞台既活動黎講 300mm f4 定70200 f4 好

70-300我都想買
應該唔過4500

我用緊70200 F4

師兄有冇係兩支度1516過? 有冇咩用後感

70-300我都想買
應該唔過4500

oic

兩貴水執左個全新
新手有心想學攝影應該買a6000定rx100 m3好
a6000既話應該配咩鏡
巴打,想問a7r2 用 mc-11 接canon 24/70

同原廠鏡比,分別會唔會好大?

如果想買長鏡for a7r2 ,應該邊支岩用?
巴打,想問a7r2 用 mc-11 接canon 24/70

同原廠鏡比,分別會唔會好大?

如果想買長鏡for a7r2 ,應該邊支岩用?

日常用分別唔大,專業用就都係買返原廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞