澳洲移民 你問我答 (32)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
中左

apply 第二日收到信叫我做cncc

由我既請問咁樣係未開左我case🫣🫣🫣

另外想問由我既 OET combine cert 分左兩次pass 哂四科 claim 10分現時應該無問題?
我等左一個星期都未叫我做CNCC…
未有信係唔係冇得做CNCC?
一定要有信先做到
HKPF 個網有講係必需文件來
手殘錯字
等由我巴解答下
Allied health 65分中左

搞緊香港CNCC 但佢話要 request letter from the relevant Consulate etc. 想問係咪要email immi 攞張formal letter?
476 visa
佢會自己俾你
由我既請問咁樣係未開左我case🫣🫣🫣
Not really

另外想問由我既 OET combine cert 分左兩次pass 哂四科 claim 10分現時應該無問題?
可以
等移民局email比你
應該係寄去Adelaide或者WA,但唔肯定,所以要等佢地覆。

By the way 你等左幾耐?
個人意見,如果要提取mpf,最好用hk passport申請,bno做other passport
兩個星期啦都仲未回覆 我係唔係應該打電話俾香港呢邊embassy?
我唔知道有冇電郵錯地方,我想問係應該邊個位置問佢哋
由我巴,想問下16個月onshore study哩個requirement,如果我未開關嗰陣起香港online讀咗一個Sem係咪就meet唔到(本身香港trans credit過嚟,所以由year 2開始讀)
要睇你係境外讀時有無攞埋學生簽證。
我意思係你從遞交到收到 request 等左幾耐
由我巴 近排5月收到189 invitation
Health assessment 個到我唔小心答錯左 係咪要入返immi同佢講 再出過封health referral letter?
感謝
1.5 個月
由巴知唔知下一輪invitation大概幾時?
我睇history係咪10月同12月都會有一輪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞