澳洲移民 你問我答 (32)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
記得visa 係跟COE, 一個跟一個
因為degree CoE 可能有condition, 要你先完成foundation
講唔講得幾多分?
依時入EOI?
我仲等緊狗屋寄CNCC
睇fb 189 20/7個批grant 係12月invite
絲打你5月submit + invite 都grant埋?
75分,今年3月入EOI
我估12月個batch最近批係non-priority occupation
我好好彩,CNCC 5月book執到個快期,好快去打指紋,6月尾已經confirmed澳洲個邊收到
It's all about luck
英文差點移澳洲😭10年前去過西澳working holiday,
打算用management consultant 做skill assessment,
驚要解釋accounting 唔係recent study,
(2010畢業accounting)
想問你少少意見🙏🏻
做skill assessment 好似仲要睇埋mba揀咩科。

另外有啲揀科問題想你比小小意見,
淨返最後一科“knowledge management”
同 “ personal growth & empowerment” 
邊科會比較好?

謝謝解答 感謝由我巴
過黎就ETA就可以過黎。

你指移民的話,基本上係需要你攞到PR先可以擔保佢地移民。
恭喜你
一係靠樣,靠魅力。

一係就自己努力練好英文,行技術移民或者過黎讀書行HK Stream.
你唔用MBA做skills assessment? 反正485既評估唔需要工作經驗。

咩叫邊科好D? 未讀過唔評論。
但係immi個system只可以入一個CoE,咁點搞好
再次感謝由巴
Hello,
我合資格apply 189了
想問下如果用單身身份apply 咗,到grant咗Visa 有PR 後結咗婚有冇影響?
會唔會話189grant 咗幾多年內唔可以改變marital status?
Thanks
你邊到畢業?
UK呀 師兄係考邊個試? 覺得係咩程度?
1. 我AU grad無考過。身邊好多印度pharm都考到,聽講乜都考啲,範圍大但唔算好深入。一定無香港個試咁難⋯
APC 係咪有sample questions, 參考下
2. 佢recommend 邊兩本?AMH? APF? Therapeutic guideline? MIMS? 本地畢業主要溫AMH, APF都有啲用。AMH同你地UK 本BNF好似,但會多啲counselling points。
3. 聽啲印度同事講,大約溫2-3個月,但個個background唔同好難講喎。
班撚閪啊差kap仔全部垃圾
參差到仆街
樓進如果有正常香港人智力 基本上實掂
不能同意更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞