澳洲移民 你問我答 (32)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
巴打 可唔可以講下寄到咗香港幾耐先收到processing個email?
2個星期 中間send左次email問佢 佢話已經收到 但係要再多2個星期內先會send confirmation email話開始process
唔該晒 咁我可以繼續等下先
你都可以send email去問下
成個visa application cncc搞得最耐
CNCC application 落後嘅程度真係cls
5 Jan 2023 lodge offshore 仲未有回音
我早幾禮拜都等到好頹
見4月開始啲grant 好似停哂咁
不過呢兩日又多番nurse 以外health care professionals.
快架啦爸打
應該就快
我12月中lodge 上個月頭收s56
想問問offshore 申請485
Document一項要求Character Assessment, Evidence of Intention to Obtain

我就upload左預約申請良民證
但睇完良民證個網話要immigration 正式出要求既信

咁其實預約完就唔洗攞?

麻煩哂
Certify document 搵咩JP 律師好
有冇啲價錢相宜啲
老婆讀master, 我伴讀
你俾錢佢賺點會唔批佢人又要錢又要,係睇等幾耐
有的

想請教下,有冇人知bachelor畢業之後申請485,揸住485 係咪可以讀master ?如果可以,係咪即係2年master 畢業之後留多2年就可以申請PR ?
冇咁著數,九成九係你要有working right ge情況下先比機會你,做邊間?九龍灣?南區?不如自己主動試internal transfer
我意思係喺lindekln搵agent
@Hi3833
想問下倒讀係唔係無咩機會批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞