澳洲移民 你問我答 (32)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
Working experience
所以好認同上面巴打話,移澳係講緊5-10 年planning,唔係求其入之後低分又係到投訴話好難又Lee又路,我自己由排隊EOI, working experience都由0分5分10分咁加,所以成件事講緊年計係好正常
oh 但香港485 5年之後有冇得續簽?
有冇人用大學講師242111申請到
打算搞offshore 都想搵多啲啲錢先
評估做左未?
可唔可以講多少少

有無咩地方要注意
哈哈巴打,同你好似,讀書揀科為移民準備,之後189批再帶女友行伴侶簽,加油
由我巴你好
想請問我讀完master想申請189
咁我要先申請485先,定係可以直接用student visa報189?
如果等189期間個student visa expired先申請返485得唔得?
因為見最近189都好快批(我skill on priority list+ EOI 75分up)所以想問下,感謝
簡單黎講就係如果移民局知道其實你地既真實關係係你收到invitation之前已經係committed的話,佢地就有機會懷疑你當初報single係呃多10分,從而取消你既PR。
定係可以直接用student visa報189?
可以,你黎得切係學生簽證expire之前收到invitation的話。
咁如果收唔切invitation又用緊485留低係咪要重新申請過?謝謝
我想問 我可唔可以唔經482/485 直接申請189/191。 咁會唔會難好多?
有冇人試過做 health assessment 驗到有野唔正常, HomeAffairs出左email叫我做further test,
但係返去之前做body check間公司,間公司話唔會幫我做,原因係因為佢地話佢地冇收到通知我要再做test. 可以點算好😂😂
唔該晒
遲啲拎左PR 再揾你幫手整
請問由我巴 VIC嘅ROI有冇地方可以睇到大概幾時重開,見佢5月時close左
感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞