Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
每出新一集都有人講FF已死 / 唔似FF 之類
又好奇怪淨係講得出邊到唔似 , 但又講唔出點先叫正宗既FF

連官方自己都唔知既答案 , 班FANS就自行幫FF幻想個框架出黎 , 但個框架又個個都唔同標準
官方只要跳出左班FANS幻想出黎既框架 , 班FANS就會大叫 "你 唔 係 FF"
我都只能夠講句 真係"最終幻想"
其實你問佢邊到唔似FF佢都講唔出動作元素,中世紀,戰爭之前既FF都有
好多人對FF既印象唔係7就係垃圾15,89同10都未必知,更加唔洗講1到6
男豬=Jon Snow
上年野村寫完劇本交左比北范佢地搞,自己返左去搞KH4啦
呢個月夠時間你玩埋隻FF7 remake喎
FF每隔3代出一次好野

13唔算好啦..
13..?
都係6 7 9 10 14啦, 排名不分先後
4567 10

次流 9 12
不入流 8 13 15

Mmo唔計
北瀨先啱,未瞓醒
戰鬥系統好柒 不停鳩劈劈 一d華麗感都冇
ff15仲好
13 好

我個人覺得今集 玩返中世紀 比較似 FF 1- 6 已經好有FF味
我自己覺得FF 味 就係 召喚獸 / 魔法 / 職業 呢D元素 / 世界觀。
睇TRAILER 有 召喚獸 Let Them fight 真係J 到出血, 希望做出黎好玩。
第二集係中世紀+有飛空艇係咪無ff元素?
今集召喚獸好似唔係let them fight
係上主角身,你要控黎打
我覺得ff元素係死主角(男/女主)
唔係中世紀,無職業系統,唔係單機嘅全部勾走先
2 4 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16呢堆全部睇都唔洗睇,無ff原素
人柱力變身
好期待做人柱力
吉田呢邊作風 留下來的人先痛苦
13都叫好野

玩完13-1已經頂唔順,劇情淡過水
記得個時叫enter制模擬器
淨係記得個地圖一條直線,入戰鬥preset晒3個職係咁撳確定,咁撚樣都叫好野,d人真係癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞