Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
我想睇下有冇偷跑 如果冇就digital
唔知day 1駛唔駛食炒價
炒就唔洗諗,即刻digital
好撚驚偷跑遊戲未出啲仆街就直接係youtube大大個標題劇透
當年15都未開始玩就已經被逼知道左個結局
普通版唔駛啦
典藏版/鐵盒版都預咗會有少少炒

臨出之前幾日都係唔好睇連登好啲
覺得SE應該唔會呢個時候出新消息等16出左先
擔心好似上次FF7咁炒到癲咗
經過黃金賣$8xx
(雖然另一個角度諗,證明隻game唔伏)
好想玩 但係為一隻game出部ps5真係不了 Sony 近排柒下柒下
唔一定PS,會出PC版
故事石川有份嘅話應該係好多人鐘意嘅7 10都地位不保
玩法都好難衰得過2, 10,13
首發個feel又唔同既 要等半年個心情又唔同左
半年獨佔 唔代表半年後即上PC
不過沖首發係好吸引
FF7Re係咪都差唔多一年先上PC?
唔止,出DLC 時ps 5 再加多半年獨佔,即係年半後先上epic ,再等多半年先steam
目前對16既唯一不滿就係首主題曲米津玄師同ff好唔夾
想睇下ff+dmc係點
希望冇伏
22/6端午紅日
望佢21收工有得拎
已訂Collector牌
好多preview, 係咁意總結吓算

1. 主線大約40小時,玩埋其他要素就雙倍時間,有11個鐘播片

2. 本身糾結緊整唔整職業系統,鈴木良太由capcom 加入後表示因為有召喚獸之力所以覺得職業系統冇咩必要

3. 故事背景係有leviathan存在,不過冇亞歷山大

4. 吉田表示當初ff15故事唔完整,後來承諾會加但又做唔到,令fans失望,所以今次定好個故事先開工

5. 編劇前廣表示因為劇本完整難有續集

6. 載具只有陸行鳥

7. 男主面上疤痕係奴隸之證

8. 215首ost

9. 白金唔會太難

10. 支線唔少,有長劇情支線

11. 有new game+,另外有街機模式,重打關卡/boss計分,有全球排行榜

12. 冇得釣魚
正日睇下有冇鐵盒現貨
依家仲有冇得訂?
定係買數位板算?
言談間覺得成個團隊都充滿信心
好大期待添
一般版 藍店重有
鐵盒典藏 就無啦

依家訂不如跑現見好過啦
驚食炒
好似話特登將今集做成arpg
同埋分開晒d地圖唔做一張大地圖openworld

我覺得佢幾明玩家要咩
希望唔好炒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞