Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
個迴避輔助嘅動作太多太重覆
睇其他片好似無呢個問題,唔知係咪boss戰先係咁cut in
隻Boss嘅動作同招式睇落有少少似將FF14個伊弗列特戰拉到水平視角來玩🤣
係,同埋我唔鍾意佢迴避時轉埋鏡頭角度
興奮咗一下
台仔之中特別弱智嘅都係巴哈 係咁架啦
open world咁, 但打隻野怪都打咁Q耐.....................
RPG通病(定設定?)
要輾壓敵人首先要升Lvl同換裝
之前有一兩代我玩到中間唔想升QUIT左GAME
巴哈要入返ff專板先有正常人
留言板太多弱智
咁要停低煲LVL先玩得到落去係遊戲設計問題
例如而家hit爆嘅薩爾達都係設計到引導玩家慢慢拿心去通關
同時
唔需要刻意龜响同一度去磨Lvl 先玩推進故事
成件事會變到好重複
佢唔Close up 同轉變視角就無咁覺眼
每次都係同角度Cut in 就突擊咗個問題
有得熄同轉視點就好
戴咗戒指即刻ff15王子上身
睇左條片,其實都唔算好耐,同Dmc 差唔多,但因為cut in 片所以感覺節奏有d慢
Twitter 又傳FF9 remake , ps 獨佔
爭機殼未買到,幾時先唔使食炒
想6多啲,ff9 remake 角色係咪要卡通化頭大身細
FF6 HD-2D重制就perfect
都係個句,之前出咗1-6嘅pixel remaster基本上已經當係重製咗
獨唔獨佔唔清楚,但板鼻之前話自己整緊隻未公開作品
我個人認為啦
呢個算係撳中左既獎勵,玩既同睇既感受可以完全唔同
而cut in有個好處就係高速戰鬥時有得緩一緩,觀察下同思考,太連續既戰鬥會搞到玩家背流程,或者過度動作向變成有一定既操控要求

再者,rpg你荒佢冇霸體技/硬食法咩,用哂避可以係操控者想表達d野,或者有d野唔可以披露,或者純粹佢覺得呢個cut in 爽都得既
經典嘢肯係要remake 啦
不過隻dq3 hd-2d 都搞好耐最近好似中止咗
https://youtu.be/l_xQmMNCo0s
唔識聽日文唔知真定假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞