Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
一直以為log on 賣,原來city super ,唔該巴打
不過已經sold out 
應該會成為第一隻玩英配嘅ff

Btw, 咁多角色同garuda有路
聽到啲女人講英文把聲已經覺得煩
睇完trailer覺得最正係佢有歐美魔幻feel嘅背景,但又有日文配音
路過~
之前響CSL 網店訂,不過要等到30號先有得攞貨
只能玩住殺意達頂隱
見到等咁耐有點卻步,仲諗緊訂唔訂好
周圍都訂唔到,真係咁好玩既話到時再買隻digital 版頂住先
Ff15班底炒哂未
佢地會唔會寫ff15落自己profile
冇炒過人,最大嗰個自己離開square
用巴打個講法係癌細胞擴散
呢個班底好似有份整forspoken
我都覺今次英配難得好過日配
冇記錯今代係英配完先番番轉頭日配
16日cv陣容好似唔太豪華
不過都會試日配先,太唔掂先轉番英
你地真係fans,仲對se有期望
今次只係對吉田有期望
佢都搞死既話, SE應該要收皮
主要因為ff7 remake同ff14吉田都好好,同埋個世界觀暫時睇落好似好出色
冇左膠元素
戰鬥爽快流暢
故事就咁睇落唔似係大路王子救公主
所以值得一試
Se啲嘢玩咗咁多年不嬲都係一時好一時壞架啦講真打機中伏有乜大不了,好似ff15咁,出前整個蘋果式嘅發佈會大家一齊吹奏,出完柒咗,大家一齊熱烈屌佢一樣開心
唔係對SE
剩係對吉田+祖堅+Koji 有期望
老老實實
一個一己之力救返一隻game嘅人
值得留意
FF 唔可以一代攞一代去比...
代代製作人都有d 分別
上一代差都唔代表今代會差
有玩過FF14就知吉田班底係信得過
佢響patch 發報會都攞部switch 出黎玩殺意達就知佢係真係鐘意打機
同埋今次個game engine 用到好熟,理應唔會出事
唯一吉田有講過佢話唔識處理game 入面既愛情
所以可能唔會有歷代果種男女關係
以前有d 報道分析過
因為本身佢係ENIX 出身,唔係Square
所以square 果種文化(唔知係邊方面)冇影響到佢
整game 都有返ENIX 既風格
吉田仲有項優點係唔開空頭支票
呢9年間FF14所有Update 都只係試過2次 Delay 要出來道歉
2次個原因都係武肺導致引起

另外9年間佢承諾過嘅嘢差唔多全部都找曬數
雖然有啲會令人覺得係取巧、但大部分都係做多過玩家預期

仲有對風險管理做得好好
5.0出果陣由於大量新玩家加入
但因為武肺問題買唔到Server
佢決定停止賣Digi版都唔想影響本身班玩家嘅遊戲體驗
呢幾影嘢以製作人身份來講都好值得敬重
你係咪個d以為mhw同mhr都係capcom所以係同一批人整既人
嘩,好好玩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞