Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
第二段打得好精彩,係有進步定換左人
肯定換咗人打
The Art of FINAL FANTASY XVI https://amzn.asia/d/dcX9be6

畫集日森開訂,4400円
放太多gameplay片開始有審美疲勞覺得個戰鬥系統黎黎去去都係果幾招
Pre-launch celebration schedule - 香港時間6月12星期一

youtube.com/SquareEnixNA
twitch.tv/SquareEnix

7:00 a.m.
Producer’s keynote
吉田直樹

8:15 a.m.
Eikon power showcase
導演高井浩、戰鬥總監鈴木良太
特別嘉賓 Maximilian dood

9:30 a.m.
Narrative of XVI
編劇前廣和豐、本地化總監Koji Fox
特別嘉賓 Alanah Pearce

10:45 a.m.
Music of XVI
音樂總監祖堅正慶
特別嘉賓 Alex Moukala

11:45 a.m.
Closing messages
Maxmilian
所以我一條都唔睇
睇片同落場打始終唔同感受
幾時最早有得玩?
我只係感覺血太厚 有少少作業疲勞
應該12號出試玩版
21號實體有機會偷跑
冇玩過 呢個系列, 上邊問左 話冇pvp,

但咁玩完主線 咪冇野玩
pvp 只係想隻驚 增加耐玩度

睇gameplay 啱我口味

順手解封部ps5 封左塵好耐
Q:本作的動作戰鬥似乎為了顧及所有的玩家而設計得比較簡單,那麼除了主線劇情之外還會有更具挑戰性的模式嗎?

A:本作也有實裝《FF》老玩家都很熟悉的破關後要素「New Game+」,除了原本的「故事聚焦模式」與「動作聚焦模式」之外,還會多出第三個模式「Final Fantasy Mode」,是非常高難度的模式,歡迎對動作遊戲有自信的玩家遊玩。

在變更為「Final Fantasy Mode」時,不僅是敵人的強度提高,甚至連敵人的配置都會改變,成為和之前完全不同的體驗。我們當然也還準備了其他額外內容,給想挑戰更高難度的玩家。
睇落好爽,但動作game苦手驚玩唔掂。
如果似FF7R都有啲危 一條直線咁
遊戲有幾種輔助裝備俾玩家自行決左用唔用
有試過公開Event 下實際顯示俾玩家睇
全部裝曬呢啲輔助裝備 單手 都可以玩到隻Game
我覺得類似呢種方式
畢竟製作組由開始已經講呢GAME整open world 都無意思
到最後玩家都可能會覺得麻煩而選擇直接跳過中間「趕路」流程
聽日有得試玩?
睇pin
聽日有活動live應該放試玩版
啱啱好爆咗Zelda
點解HK無FF特別版PS5 賣
難得有兩隻FF吸引到我買PS5玩
冇出過特別版主機禾, 只有日本限定面板同手掣,而FF 套裝主機只係普通主機加張FF16 download code 紙,香港都有賣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞