Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
舊square 班友集中係第一開發部,即係北瀨,野村佢地第二主要係DQ member,第三係主力做online game , 即係吉田,同以前FF11班人,每組都係各自為政
如果se 執笠就真係冇寄託
其實22年個業績係記錄第三高,只係隻nigga game 柒,外判嗰堆都係有限錢,其他部門例如出版賣野都係賺
唔知巴打有無玩過FF14
咁有啲職業係生活職例如皮革師、園藝師等等
吉田曾經講過話想整到「可以養啲魔物剝皮、用寵物去養住個農場」去擴展生活職玩家可以玩嘅內容

結果出來變咗「無人島」果種完全同生活職無關
夠鐘就出產島內專用材料果種玩法
硬係覺得13-2,3好似夾硬整出嚟咁

好似當初se 係諗住13本傳,零式,ff15 整成同一個世界觀

不過13-2玩完又覺得幾好,聽到啲音樂都少少眼濕濕
原本15係13V, 之後故事大家都好清楚
BTW小田田宜家撈咩
成日13系列零式真係最正 故事正常 系統又好玩 好想佢remake
田田而家好似玩傳銷咁,之前揾到啲馬拉水喉話整緊3隻game, 其中一隻係ff15規模,後來奧運期間又話整緊隻殘奧手機game, 好似又係唔知點揾到贊助,但係全部都冇實質野畀你睇到,總之好撚癲
中世紀背景點FF16都係英配好d FF7我就會揀日配
又搵返田田返黎整

如果當初接15呢個爛攤子果個係吉田又唔知會整d咩出黎, 專業執屎官
FF10-2.5小說後日談先係垃圾天花板
玩到得翻個頭
我都覺,其實Noel 同Serah 都幾襯,個設定係咁都無計,不過第3集唔知製作組係想點,講到Noel無視左Serah 呢個朋友咁,

反而lightning 同snow 幾襯,本身唔知係咪想設計佢哋先係一對,兩個都用天氣名, 又好似有啲冤家路窄,最後接受左大家
如果當年出現NTR情節就馬上變神作
一開波條片我以為係dmc5
又三大惡女
因為真係dmc 個Designer做Battle Director
我頂..唔怪得啲招式都咁nero
新預告2:27 開始
一閃+眾人叫主角名+主角特寫大頭吼叫=皇道動漫公式
其實SE 好撚大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞