Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
應該係DEMO調整過數值
同埋隻野好似冇乜延期新聞? 突然就出到咁既
利申:一直冇留意
Rpg既重點係裝備同數值
延期係15既特色
15果種延係幾年起跳
new game+搵異國詩人開
15臨發售既時候又延左幾個月,嗰時都知隻game含得撚
吉田穩定既管理能力
因為真係有dmc制作人係團隊
主要係製作團隊風格
唔會誇下海口去嘩眾取寵
成個Team係「做到乜先講」、「做完先講出來」
所以唔會太多新聞或者資料事情會知

成Team都係公佈得已經差唔多做完
點解好似講到8好差?
第一次玩ff就係8
Gf, 男女主角個陣都覺得好靚
可能同7比較? 冇玩過8但睇解說 故事都非常深刻亦毛管動
第一次玩FF係10 無遺憾!
主要聽都係屌怪跟個人lv同埋draw魔法好悶
8個故事幾好喎, draw魔法+gf 比到力量人但又令人唔記得野 貫穿晒成個故事再比個世界大戰ending
又多隱藏野玩, Card game又正
8唔算好差
只係夾住7同9呢兩隻好作品先顯得佢唔好
講悶點都唔夠13-1來
15垃圾在完成度低又誇下海口,13除左人設音樂之外都係垃圾
15係一個垃圾故事到都可以有出色既人物塑造,13啲人物個個都又悶又平面
冇玩過前面嗰幾集 會唔會完全唔明
想買機殼同手掣,香港唔知幾時有
同埋幾時有demo
唔知有冇實體豪華版,之前re4 都冇,得日版有
唔會,獨立遊戲
轉載自巴哈
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=179&snA=89250

近日,FF16製作人吉田直樹與外媒GQ討論了一個有趣的話題:

「很多新玩家把FF系列當成漫畫,必須按照數字標題從頭開始閱讀才能搞懂發生了什麼,這對市場銷售來說非常不利,甚至可能影響遊戲銷量。」

「如果取消標題的數字,或許就能淡化這種感受,玩家只要專注當前作品就好,不用再玩別代遊戲了。」

當被問到這是否意味SE將不再為未來的正傳作品編號時,吉田說:「現在還沒確定,但已經有人討論過這種可能,我也和高層聊過,也許是時候拿掉數字了。」

「以FF14為例,當有新玩家想入坑時,他會覺得既然有第16代,為啥還要玩14代?所以我們還不如乾脆去掉這個數字,直接叫它FF Online,這樣更容易理解吧?」

最後,吉田表示編號是否延續,取決於誰來開發FF系列續作。 他說:「FF17或FF18是否還該保留數字,取決於開發者以及負責品牌推廣的人,所以這些問題就留給未來的他們苦惱吧,應該與我們無關。」
港版都有,不過大部分銷售點都一早截曬
想買就有心理準備食炒價現貨
13-2 我都覺得可以,起碼都多野玩同可以捉怪隻怪再合成升lv 去打,13-3 真係好難頂,做乜都趕到仆街,個升lv 又悶 雖然我都全部玩到白金

CITYSUPER online shop 重有典藏版訂

13-2 我當PK MON玩,覺得幾過癮
13-3 真係中伏feel,乜都趕頭趕命限真實時間 (果排好多game 都係咁,Rockman又係Bio 又係)
8唔算差,係唔鍾意佢果種d怪會跟返你lv玩法,搞到d人壓lv玩,好無引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞