Final Fantasy 16等候兼圍爐區

1001 回覆
48 Like 24 Dislike
summer game fest
https://member.jp.square-enix.com/article/3742/

有用SE member app 嘅人可以係app 免費download digital 會員証面板

咁似ff14啲機制
同一條Team 整
有新聞話預購好差宜家SE內部驚緊銷量太低
希望出到來真係好玩,如果唔係FF呢個brand有排都唔洗再出新淨係remake算數好了
我打算買digital都未預購
冇玩DQ10 offline ? 日本評價非常之好,上月尾重出左2.0 expension DLC , 我依個星期都打爆左2.0

另外舊年隻star ocean , 三角都唔錯
15咁垃圾正常人都會觀望,計返裝機量其實已經預算到,而家ps5 全球4000萬部,當你有10分1人會買咪400萬,重要減返因為15而觀望嘅人,有300至350萬已經偷笑 如果出嚟評價好有機會上去450萬嘅
15旱天雷咁款仲敢預有多人預購
那來的自信
上面條實戰片 514 like 619 dislike
上年嗰堆睇落大作吸引 出到嚟伏味重
今年出嗰隻小品Paranormasight個人幾滿意,可惜少人關注
無辦法,如果唔係吉田
我都唔會Pre order FF16
FF13、FF15 中咗2次伏仲唔夠

日本得返上集兩成人預訂
下星期demo 見真章,如果好嘅就多一班人會沖pre order , 如果唔得就肯定更多人退訂
希望吉田做返場好戲
好多人都等緊PC版/ Gamepass /Steam
除非隻Game 係超越預期好多,否則神仙難救
其實14 expansion有冇幾多人預訂嘅數據
我覺得少人訂其中一個原因係日本冇人玩PS5 個個玩switch
睇預訂不如估首日同首週好過
本身買硬都未pre-order
睇下有無偷跑
無就21號先買數位版
反而OST就一早訂左
14 expansion 大部分player 都直接download ,其實好難去比較,我自己估日本實體10-15萬,加上download 約20萬,應該30至40萬
隻game揹住咁多debuff首發銷量肯定有限啦,但吉田自己都講過要睇長線,
佢好似講過定左12定14個月銷售目標
好多ps5 討論區入面,有一大部分人都係抱有「觀望」態度
包括睇下有無伏、等特價、等二手
所以係龍係鳯其實睇頭3個月PS5版就大概知咩成績
再之後就靠PC版去谷數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞