[親生仔] Google Pixel 討論區 (98) Pixel 8 / 8 Pro 等候區

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
入嚟pixel post問
你都係想攞句「快啲轉啦」啫
想求教一下7a香港邊度有橙色買
本來都有咁嘅打算, 但如果我帶咗部嘢出街就得返個戇鳩鳩嘅座, 我老婆完全用唔到.

反正我本身已經有兩部nest hub 同一部mini, 寧願買多部真係用得嘅tab算數.

呢部google pixel tablet 第一代感覺上噱頭成分多啲, 同隻watch一樣.
係, 隻手錶陪同部電話嘅配搭根本完全冇優勢, 好似可有可無咁.

隻錶又成撚日斷線load唔撚到google play store, 要開一開飛行模式逼佢連返.

電量你唔好用佢原身嗰個watch face, 我用awf是但一個開足一日aod, 由朝頭早8點用到夜晚11點都仲有20%電, 沖涼嗰陣叉一叉又滿返, 可以瞓覺繼續帶.

剛剛Samsung 公佈咗wear OS 4.0 beta, 隻錶終於可以連唔同device唔洗剷data, pixel watch 繼續影都冇
今個月android 14 beta3快過android 13, 上星期已經up咗但繼續多bug到仆街, 最後頂唔順剷機保平安
入面啲餡分別大唔大我唔知, 但7a個背脊係膠片
whitestone
因為個人懶, 自從join咗14beta之後雖然問題超多, 但諗住一直捱呀捱, 捱多一次就走得唔使機, 但到最後都係頂唔順

因為一剷勁麻煩, google back up又on9, 除咗電話之外隻錶都要剷撚埋, 之後又要逐個app login返
禾禾禾
有冇人抬起喚醒bug咗冇反應? reboot 完一日又冇反應
屌你而家啲每月更新變月中更新
BETA1已經捱唔到,差啲bricked埋
拿拿臨opt out
大版本 upgrade 近 support 尾水就真係寧願佢唔出好過出.
以前 d nexus, 試過 一 up 完個大 version, 變左又 lag 又多問題, 但係又唔再出 upgrade ..
買pixel做後備機
我就係咁,12pro加6A
carousell
雙修啦
而家7a+12pro
12pro用黎嘟八達通
12號都未有更新 on9 google
如果係出嘅話hkt 星期二凌晨呀
想問下呢到有冇人P7P用香港台嘅esim,會唔會有咩問題?
p7 club sim esim無問題 但唔識跌落3g 另一張實體sim就識
仲未有更新
pixel reddit community摺咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞